Peter Oskam gaat de Tweede Kamer in (foto: Haaglanden Voetbal))
Peter Oskam gaat de Tweede Kamer in (foto: Haaglanden Voetbal))

Peter Oskam legt bestuursfunctie neer

Actueel 87 keer gelezen

VOORBURG - Peter Oskam legt vandaag de voorzittershamer van KNVB district West II neer. Hij doet dat op de dag dat hij namens het CDA wordt beëdigd als lid van de Tweede Kamer. Volgens deze richtlijnen zijn het lidmaatschap van de Tweede Kamer en een bestuursfunctie bij de KNVB niet verenigbaar.

Het terugtreden van Oskam, die ook enige bekendheid geniet op de Leidschendamse en Voorburgse voetbalvelden, is in lijn met de nieuwe afspraken omtrent goed sportbestuur (good governance) waarmee het bondsbestuur van de KNVB onlangs instemde.

Peter Oskam, werkzaam als vice-president bij de rechtbank in Amsterdam, is 52 jaar en werd begin dit jaar benoemd tot voorzitter van district West II als opvolger van Hans Spierings. Als districtsvoorzitter maakte hij deel uit van het bestuur amateurvoetbal in Zeist, waarin hij de portefeuille Sportiviteit en Respect beheerde.

Oskams verkiezing als Kamerlid heeft twee kanten: ,,Ik ben trots en blij dat ik als volksvertegenwoordiger aan de slag kan op de terreinen die me al jaren bezighouden,” zegt Oskam. ,,Het is echter jammer dat ik me niet langer als bestuurslid namens de KNVB met Sportiviteit en Respect kan bezighouden. Voetbal heeft een voorbeeldfunctie op dat gebied en we hebben de laatste jaren flinke stappen gezet. Ik was daar graag mee verder gegaan.”

Bernard Fransen, voorzitter amateurvoetbal van de KNVB, vindt het eveneens spijtig dat Oskam de stap van Zeist naar Den Haag maakt. ,,We hebben recent in het bondsbestuur uitgebreid gesproken over goed sportbestuur. Een van de consequenties is dat sommige functies niet samengaan. In dit geval is het helder dat de belangen van de KNVB soms haaks staan op die van een politieke partij. Ik vind het jammer, want Peter is een jonge, enthousiaste vent die in Rotterdam en Zeist nog veel had kunnen betekenen.”

De KNVB probeert de vacature Oskam op korte termijn in te vullen.

Bron: Haaglanden Voetbal

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant