Belangrijke zege voor VEO op Meervogels

Actueel 191 keer gelezen

VOORBURG - In de strijd om degradatie uit de eerste klasse behaalde VEO twee belangrijke punten door in een rechtstreeks duel concurrent De Meervogels met 18-14 te verslaan. Precies halverwege de competitie steeg VEO hierdoor naar de 5e plek, maar de verschillen blijven erg klein in deze poule.

Het was weer druk in sporthal Essesteijn voor deze wedstrijd, ook al omdat De Meervogels veel publiek had meegebracht. Bij VEO kreeg David Nanusevski deze week een basisplaats, terwijl ook Dillen Verschoor vanaf het begin mee deed, vanwege een blessure bij Michiel Kimmel. Mogelijk dat het door deze omzettingen even wennen was voor de Voorburgers, maar in de beginfase namen de gasten uit Zoetermeer het voortouw. Echt afstand kon Meervogels echter niet nemen. Na de 0-2 scoorde Dillen Verschoor de eerst treffer voor VEO en maakte Jolien Glasbergen even later weer gelijk.

In de fase die volgde bleef Meervogels steeds 1 of 2 goals voorsprong nemen en bleef VEO in de achtervolging. Het spel van VEO was goed in deze fase en leverde spectaculaire momenten en kansen op, maar in de afronding ging het nog wel eens mis en draaiden veel ballen net uit in plaats van in de mand. Maar VEO kon bijblijven en door goals van David Nanusevski (2), Rian van Amstel en Jesper Verschoor (2) was het vlak voor rust 7-7. Belangrjk was toen dat VEO door ging met scoren. Weer Rian van Amstel en Sanne Cramer zorgden door een positieve 9-7 stand halverwege.

De tweede helft begon slecht voor VEO, want al na enkele minuten moest Dillen Verschoor geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Bryan Dinsbach. Dat betekende meer snelheid, maar wel minder lengte en dus minder reboundkracht. Maar daar ging VEO goed mee om, want door 2 goals van David Nanusevski werd het 11-7 en leek het er op dat VEO de wedstrijd definitief kon beslissen. Maar Meervogels gaf nog niet. Mede door enkele wissels kwamen de gasten terug in de wedstrijd en was het bij 12-12 weer helemaal gelijk.

Maar daarmee was voor De Meervogels de koek wel op, terwijl VEO de eindsprint inzette. Door Jesper Verschoor kwam VEO weer op voorsprong en toen Michelle Jongenburger, Bryan Dinsbach en Dagmar Rosenbrand (net ingevallen) ook scoorden was met een 16-12 tussenstand de wedstrijd echt beslist. De Meervogels kwam nog wel terug tot 16-14, maar het laatste woord was aan Bryan Dinsbach die met 2 goals, waarvan de laatst in de slotseconde, de eindstand op 18-14 bepaalde.

Voor VEO volgt nu een korte kerstvakantie, waarna het team van Jelle den Dekker in de tweede helft van de competitie zeker zal proberen om te klimmen op de ranglijst.