‘Ieder kledingstuk een tweede leven’

Ondernemer in Beeld 1.037 keer gelezen

Voorburg - Jacqueline en April van Ham en Louise Driessen zijn drie ondernemende vrouwen die in de Wielemakersslop 1B de 2e Verleiding runnen. Dit is een zaak waar iedereen zijn kleding kan brengen, waarna het twee maanden in consignatie wordt gehouden. Op het moment als een kledingstuk wordt verkocht, krijgt de eigenaar vijftig procent. Opvallend is dat het assortiment van de 2E Verleiding betaalbare moderne trendy kleding omvat. Tevens zijn er tegen aantrekkelijke prijzen schoenen, laarzen, tassen, kettingen, sieraden en diverse accessoires verkrijgbaar.

Door Bart Bakker

Opvallend is dat het assortiment van de 2E Verleiding betaalbare moderne trendy kleding omvat. Tevens zijn er tegen aantrekkelijke prijzen schoenen, laarzen, tassen, kettingen, sieraden en diverse accessoires verkrijgbaar.

Maar achter Louise en Jacqueline schuilt een bijzonder ondernemersverhaal, want zij runnen hun winkel ook vanuit een bepaalde ideologie. “Ik had in het oosten van Nederland eerder een soortgelijke winkel,’’ vertelt Louise. “Deze zaak in Almelo bestaat inmiddels dertig jaar. Dit was een dusdanig plezierige ervaring dat ik na mijn terugkeer in het onderwijs toch het gevoel bleef houden om ooit weer eens zo’n winkel te beginnen. Ik hoorde Jacqueline vervolgens praten over een leuk pandje in het Oude Centrum, waarna ik ook enthousiast werd. We zijn vervolgens gaan brainstormen waar de 2E Verleiding uit voortkwam”.

“We waren toe aan een nieuwe uitdaging”, vult Jacqueline aan, die in de Frans Cobellaan ook een kinderdagverblijf heeft genaamd stichting Nanny’s Kinderopvang. “We zijn ervan overtuigd dat onze winkel volledig aansluit bij de tijdsgeest van dit moment, waarin mensen nog zorgvuldiger met hun uitgavenpatroon omgaan”.

Visie

Louise Driessen werkt nog steeds in het onderwijs, namelijk als docente op een MBO-school met bijzondere doelgroepen in Utrecht. April van Ham is er pas bijgekomen om het team van de 2E Verleiding te versterken. De visie van de ondernemers is dat ieder kledingstuk een tweede leven verdient. “Hierdoor krijgen veel mensen de kans om een kledingstuk voor een aantrekkelijke prijs aan te schaffen”, vertelt Jacqueline van Ham. “We merken dat er in een grote behoefte wordt voorzien. Dat geeft ons veel voldoening, want de kleding hoeft in eerste instantie niet meteen naar het goede doel. Voor veel mensen levert het inbrengen van de kleding een extraatje op als het wordt verkocht.’’ De lange koffietafel is het sociale aspect van de 2E Verleiding. Dagelijks vinden er tal van gesprekken met de klanten plaats. “Je ontmoet hier veel bijzondere mensen”, reageert Jacqueline. “Maar dat maakt ons vak dan ook fascinerend. We luisteren altijd graag naar de verhalen. Geweldig toch? We houden niet alleen van het ondernemerschap, maar ook van mensen”.

“De interactie tussen de mensen in onze winkel is een mooi gegeven”, zegt Jacqueline. “Ze komen tenslotte hun persoonlijk spullen brengen. Dan bouw je spelenderwijs toch een band met elkaar op. Het is bij ons overigens geen probleem als men niets koopt, want ons assortiment rouleert regelmatig”.

Facebook

April plaatst regelmatig foto’s van de kledingstukken, tassen, schoenen, accessoires en kettingen op de Facebookpagina van de 2E Verleiding. Mede hierdoor komen ook tal van jongeren een bezoekje aan de winkel brengen. “Ons assortiment is dan ook niet alleen op ouderen gericht,’’ vertelt ze. “Mede dankzij Facebook trekken we veel jong publiek. Voor iedereen is er wel iets te vinden in onze winkel”.

Het Goed

De 2E Verleiding is nauw verbonden aan Het Goed, de Kringloopwinkel Leidschendam- Voorburg waar tal van kleding naar toe gaat. ”Hier werken veel vrijwilligers en mensen waarvan men bekijkt of ze kunnen terugkeren in het arbeidsproces”, aldus Jacqueline. “Eén van onze klanten van het eerste uur werkt bij de gemeente. Via haar zijn we met Het Goed, dat op de weg naar Stompwijk is gevestigd, in contact gekomen. Hier is vervolgens een plezierige samenwerking uit voort gekomen ”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant