Owl & Wise advies en ondersteuning

Ondernemer in Beeld 336 keer gelezen

Je bent zo rond de vijftig jaar en zit om wat voor reden dan ook ineens zonder. Dat is de afgelopen jaren veel mensen overkomen. Maar ook jongeren komen in deze tijd moeilijk aan een baan. "Wij willen juist deze leeftijdsgroepen ondersteunen", vertelt Hajo Wielandt, initiatiefnemer van Advies- en Ondersteuningsbureau Owl & Wise. "De vijftigplussers hebben de kennis en know how die zij kunnen overdragen op de jongeren. Wij willen samenwerkingsprojecten opzetten waarbij jong en oud werken aan de uitvoering."

Met Owl & Wise willen Hajo en mede oprichter en juridisch adviseur Jim A. Yard, aan kleine ondernemingen maar ook aan grote bedrijven en particulieren adviezen en ondersteuningsdiensten verlenen door ervaren deskundigen in te zetten.

"Ik was op zoek naar een manier om deze maatschappelijke ontwikkelingen wat meer bij elkaar te brengen. In onze samenleving moeten we de ervaren arbeidskrachten en professionals meer een rol geven in de directe overdracht van kennis." Een vaste aanstelling bij een bedrijf behoort tot het verleden. Bedrijven werken veelal met contracten of kortlopende projecten. Hajo is juist op zoek naar die projecten waar hij dan een geschikte kandidaat voor zoekt. "Deze kandidaat wordt of bij de werkgever geplaatst om de opdracht uit te gaan voeren of hij voert de opdracht intern bij ons uit. Belangrijk is dat we aan deze kandidaat ook een andere kandidaat zullen koppelen die meeloopt of meekijkt in de uitvoering zodat hij of zij ervan kan leren."

Juridisch en ICT
De projecten die Hajo zoekt en aanbiedt liggen met name in het juridische vlak en op ICT gebied. Het gaat niet alleen om grote projecten maar ook om kleine hulpvragen bij particulieren. "Bijvoorbeeld het probleem met het Microsoft besturingssysteem Windows XP. Microsoft trekt op 8 april de stekker uit Windows XP en stopt met beveiligingsupdates. Daardoor worden computers met XP snel onveilig."

"Wat moet je nu doen als gebruiker van XP? Daarbij kunnen wij helpen. En ook bij de aanleg van een ICT netwerk waarbij smart TV en alle overige computerapparatuur met elkaar kunnen communiceren. Men weet niet half wat er allemaal mogelijk is. Op juridisch gebied kunnen wij helpen bij de belastingaangifte, het opstellen van een brief of CV. Noem maar op en wij hebben wel een kandidaat in onze databank die daarbij kan helpen."

Owl & Wise biedt daarnaast ondersteuning bij diverse administratieve en organisatorische diensten zoals vertaalwerk, notuleren, verslaglegging en lay-out ontwerp. Op juridisch gebied loopt de ondersteuning uiteen van het schrijven van zakelijke, juridische brieven tot het verzorgen van juridische aspecten in project- en subsidiemanagement.

Old and Wise
Het gaat bij Owl & Wise niet alleen om de inhoudelijke aspecten van de opdracht. "Het gaat bij ons ook om de interpersoonlijke contacten of het omgaan met mensen om ze in commerciële zin voor de zaak te winnen en behouden. Het leveren van kwaliteit stellen wij daarbij echter altijd voorop."

De naam Owl & Wise onderschrijft deze doelstelling ook. Owl & Wise is afgeleid van de Engelse uitdrukking 'Old and Wise' . "Onze naam is daar een variant op waarbij wij niet het 'Old' willen benadrukken maar de wijsheid die gepaard gaat met jarenlange werkervaring. Daarom spreken wij in plaats van 'Old' van 'Owl' als de uil die symbolisch is voor de wijsheid."

"In onze samenleving zijn we allemaal opgegroeid met de mooie verhalen van de wijze uil in Fabeltjes krant. Wij hopen dat die associatie vooral bij de jongeren een enthousiasme wekt die aanzet tot luisteren, leren en volgen, om vanuit die basis in hun generatie verder te vernieuwen."

Het kantoor van Owl&Wise Advies- en Ondersteuningsdiensten is gevestigd op het adres 't Hert 186 in Leidschendam, telefoonnummer 070-7113275. Op internet is het bureau te vinden via www.owlwise.nl ; juridische diensten op http://juridisch.owlwise.nl en IT diensten op http://ict.owlwise.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant