Afbeelding

B&W kritisch over helihaven

Actueel 53 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester en wethouders zijn kritisch over de vestiging van een helikopterhaven bij het Prins Clausplein. HeliPlan V.O.F. heeft hiervoor bij de provincie een aanvraag ingediend; het gaat om het tijdelijk uitvoeren van in totaal 800 helikoptervluchten per jaar.

 

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland zijn van plan de vergunning te verlenen. Dit gebied heeft al te kampen met veel geluidhinder van het rijkswegennet. Ook inwoners geven aan het onaanvaardbaar te vinden dat op relatief korte afstand van woningen helikoptervluchten mogen plaatsvinden.

Burgemeester en wethouders missen bij de aanvraag een beschouwing van alternatieve locaties. Zij zien Rotterdam-The Hague Airport bijvoorbeeld als meer passende locatie binnen de provincie voor het onderbrengen van een helikopterhaven.

Volgens het college past het initiatief weliswaar bij het versterken van het profiel van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht, maar biedt een helihaven geen wezenlijke bijdrage aan de bereikbaarheid van de stad. Het college stuurt zijn zienswijze naar gedeputeerde staten.

Hierop had GroenLinks al aangedrongen. Meer info over de bezwaren tegen de  helikopterhaven op www.heliniet.nl.






Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant