Afbeelding

BRILLETJE, KNUL?

Columns 117 keer gelezen

Wat bezielt toch opticiens? Ze lijken zelf bijziend. Spreken steeds de verkeerde doelgroep aan. Fout! Weg bij de gewone man. Wil je financieel binnenlopen, de volgende tips.

Vaak schiet de penoze de verkeerde overhoop. Altijd dit politieriedeltje: "Wij hebben sterk het vermoeden, dat het mogelijk ging om een persoonsverwisseling".

Pas nog in Wormer en vorig jaar in Amsterdam. Daar werd dit jaar overigens een vrouw op haar balkon ("even een luchtje schieten") afgeknald. De schutter zag haar aan voor een schoonzoon. (..)

Een beetje opticien gaat dan toch met folders de rechtbanken en penitentiaire instellingen langs. Daar zit de doelgroep. Er blijken nogal wat killers met een oogafwijking rond te lopen.

Ze zien de verkeerde voor slachtoffer aan en knallen zo een hobby bloemkoolkweker zes kogels door het onschuldige lijf.

Brilletje, knul? Dat is zeker de vraag aan staatssecretaris van Rijn. Die maakt van de zorg een grote puinhoop met halve maatregelen, vraagteken dossiers en doorgedrukte maatregelen.

De eerste vereenzaamde bejaarden zijn al gesignaleerd. Ook de eerste kinderen, die zeggen totaal geen tijd te hebben voor constante zorg aan een ouder.

De door van Rijn opgetuigde PGB uitvoering is zeker brilwaardig. Hij ziet het niet of wil het niet zien. Heeft ondertussen van alles beloofd, maar komt niets na. Als voorbeeld voor zijn totaal falende beleid, het volgende klassieke ambtenaren voorbeeld.

Terwijl duizenden ouders met een (zwaar) gehandicapt kind ontdaan wachten op hun PGB vergoeding, rept van Rijn over 'voortgangsrapportages, terugvalscenario`s en onafhankelijke probleemanalyses'. Daarbij maakte van Rijn het nog bonter door het te hebben over 'ketenpartners en ketenregisseurs'. Als wanhopige ouder zou je……!

Kretologie van een 'blinde' man. Ouders zitten thuis tegenover hun kind met ernstige beperkingen. Weten zich geen raad met zoveel gestuntel. Krijgen soms te weinig geld, of helemaal niet.

Er zijn zelfs ouders, die te veel krijgen. Geklooi over de hoofden van de zwakkeren onder ons. Falend beleid en een van Rijn, die met droge ogen ijlt: "Ooit gaat het systeem werken!"

Van Rijn heeft zeker -9 rechts en -14 links. Er is veel werk voor de opticiens, als ze maar beter uit hun ogen kijken. Dat brengt me op de Nederlandsche Bank. Die kijken weer door een andere bril. Lachen!

Conchita van der Waal! Pseudoniem voor een toezichthoudster van de bank. Hoge functie. Ontslagen, omdat ze wat bijkluste als sm-meesteres. Dan ranselde ze wat CEO`s af en reed paardje op de rug van de bestuursvoorzitter. ("Geef me de sporen, harder, harder!") Die hobby strookte niet met haar baan. Wegwezen!

Ging om integriteit, terwijl banken verzuipen in 'anti-griteit'. De banktop is sowieso blind. Opticien overbodig. Wel plots een ontdekking. Conchita, DNB, sm-seks! Vandaar! Wat? Die gezegdes! Welk gezegdes? Iemand op de pijn-bank leggen. Of, pikanter:

Door de bank genomen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant