De Sinterklaascadeaus op obs De Parachute bleken boekenkasten voor zwerfboeken te zijn (foto: PR).
De Sinterklaascadeaus op obs De Parachute bleken boekenkasten voor zwerfboeken te zijn (foto: PR).

Sinterklaas verrast Parachute met twee zwerfboekenkasten

Actueel 244 keer gelezen

Voorburg - Wat een spanning op vrijdagochtend 27 november in de aula van obs De Parachute. Niet alleen was er een schoencadeau voor de leerlingen van de school, maar er stonden ook nog twee super grote pakketten in de aula. Wat zou dat toch zijn?

Toen alle tweehonderd kinderen vol spanning verzameld waren, werd er een groot gedicht voorgelezen van de Sint. Iets met kinderen, boeken en lezen? Als snel werd er door de kinderen geraden dat het wellicht boekenkasten konden zijn. En ja hoor, uit de cadeaus kwamen twee prachtige boekenkasten tevoorschijn. Deze zijn bestemd voor zwerfboeken, boeken met een zwerfsticker die je doorgeeft of achterlaat op school, in een ziekenhuis, een wachtkamer of bij een kinderzwerfboekstation. Zo kunnen alle kinderen genieten van een goed boek.

Vanessa Beltgens, de ambassadeur van de zwerfboeken was door de pieten getipt en aanwezig bij het uitpakken. Sinterklaas weet dat er op De Parachute het afgelopen jaar veel aandacht is besteed aan (begrijpend) lezen en het leesplezier. Sinterklaas heeft dan ook zijn eigen 'lleesstoel' op De Parachute gezet. Ook kreeg iedere groep de afgelopen week een boek van de Sint. De boekenkasten zullen een mooie plek krijgen in de school en snel gevuld worden met zwerfboeken. Bij de speeltuin aan de Van Egmondestraat in Voorburg Noord wordt woensdag 9 december het eerste kinderzwerfboekstation geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant