Showband 75 tweede op EK (foto: PR).
Showband 75 tweede op EK (foto: PR).

Showband 2e op Europees kampioenschap

Actueel 160 keer gelezen

Leidschendam- Showband 75 deed zaterdag 27 februari mee aan de Europese kampioenschappen van de Winds divisie in Almere. Zij behaalden hier een goede tweede plaats.

Showband 75 is dit jaar voor het eerst gedurende het winterseizoen deel gaan nemen aan de Winds divisie van Colorguard Nederland (CGN). Dit besluit is onder andere gemaakt om de leden weer een uitdaging te geven. En dat is nu al gelukt. Door in competitieverband deel te nemen aan indoor showwedstrijden hoopten zij weer hun plaats in de muziekwereld terug te krijgen.

De indoorshow die een publieksvriendelijk en theaterachtig programma heeft met drumcorps invloeden heeft nu al een plek in de Europese top verovert. In het topsportcentrum van Almere werd hun show met dansers, color guards, decors en natuurlijk muzikanten een van de toppers van de dag. Het thema van de show is: 'A day in New York'. Over de stad die nooit slaapt.

Met zijn vele gezichten. Showband 75 neemt de toeschouwers/luisteraars tijdens de show mee in deze stad onder de tonen van 'New York New York' van Frank Sinatra, 'Manhatten Skyline' van David Shire en 'Empire state of Mind' van Alicia Keys. Ze laten u meevoeren naar Central Park, Times square, the Empire State Builing en het Vrijheidsbeeld. Een topshow die nu al een tweede plaats opleverde op de Europese kampioenschappen.

Op zaterdag 19 maart gaat de Showband met dezelfde show deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Kijk voor meer informatie over Showband '75 op informatie@showband75.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant