Michiel van der Zwan (SEV) jubelt van plezier, nadat hij de 5e beslissende strafschop benutte (foto: Rik Driessen).
Michiel van der Zwan (SEV) jubelt van plezier, nadat hij de 5e beslissende strafschop benutte (foto: Rik Driessen).

Stadsderby Wilhelmus-Stompwijk'92 mooi nacompetitieaffiche

Sport 822 keer gelezen

Aarlanderveen-SEV (1-1) w.n.s. 4-5 SEV

In het lichtblauw, de clubkleur groen leek te veel op die van de thuisclub, speelde SEV de 1e van mogelijk 3 nacompetitiefinales. Na 120 minuten voetbal was het duel nog niet beslist. Strafschoppen moesten uitkomst bieden. Aarlanderveen schoot er één naast en SEV schoot ze alle 5 raak. Zaterdag wacht LSVV'70 in opnieuw een uitwedstrijd. Mocht SEV zaterdag de 3e en laatste finale, eveneens in een uitwedstrijd, halen dan speelt het tegen de winnaar van Alphia-Siveo'60. Die finale staat voor zaterdag 16 juni gepland.

SEV kwam na een kwartier spelen op achterstand. Halverwege de eerste helft kopte Paul Janssen SEV uit een corner van Robin Schoew naar 1-1. In de spannende en open wedstrijd hield SEV-doelman Pepijn Volkers, de jonge vervanger van de langdurend aan zijn knie geblesseerde Björn Henrichs, zijn club op de been en miste het zelf ook kansen. Dat strafschoppen de beslissing moest brengen maakte het duel extra beladen en spannend. Aarlanderveen mist de 3e strafschop. De kleine maar dappere Michiel van der Zwan schoot met de laatste strafschop SEV naar de 2e nacompetitiefinale.

"Vorige week tijdens de laatste training moesten we allemaal een strafschop nemen. Aan de hand daarvan stelde trainer Denis Luhulima het lijstje van strafschoppennemers samen. Hij kreeg gelijk, want we schoten ze alle 5 raak!" In het wedstrijdverslag op de clubwebsite zijn niet alleen foto's te zien en een artikel van clubwatcher Jack Orta te lezen, maar ook is een videoverslag van Bart Ebbers te bekijken. Luhulima verbood Ebbers de strafschoppenserie in zijn videoverslag op te nemen. Van der Zwan: "Ik ga hier dus in jouw krant ook niet zeggen in welke hoek ik 'm schoot. Het enige dat ik kan zeggen dat ik de strafschop op de training in dezelfde hoek schoot, maar dan iets lager."

Op de telefoon van selectiegenoot Thomas Lomonaco ("Ik ben na lang blessureleed weer bijna op mijn oude niveau, scoorde zaterdag 2x in de nacompetitie in het 2e, dat zich ook voor de volgende ronde tegen FC Rijnvogels 3 - zaterdag, thuis, 11:00 uur- plaatste, en hoop komend seizoen mijn rentree in SEV 1 te maken"), óók samen met Valentijn Ebbers (geblesseerde 1e elftalspeler) trainer-coach SEV JO15-1, mag de voetbalverslaggever van Het Krantje wel de strafschop zien. De strafschop belandde onberispelijk en overtuigend in de bovenhoek van het doel. En dat op zo'n moment! Van der Zwan: "Ik was eigenlijk vrij zeker van mijn zaak. Van mezelf zou ik het nooit zeggen, maar ik hoorde om me heen dat ik naast keeper Pepijn Volkers de beste voetballer op het veld was. Het voetballen ging inderdaad lekker. Natuurlijk was het spannend, maar de ontlading was uiteraard groot. Dat kun je op de foto wel zien."

Graaf Willem II VAC-Wilhelmus 4-2

Wilhelmus verloor tot de laatste reguliere competitiespeeldag alleen twee keer van kampioen SVV. Op de laatste en aanvankelijk uitgestelde speeldag werd de 3e competitienederlaag van het seizoen geleden. Ondanks diverse spelerswisselingen in de basiself (spelers met pijntjes en kaartenlast werden gespaard) in het basiselftal brachten Youri Bruno en Jacky Adam hun club nog voor rust op een 1-2 voorsprong, maar Wilhelmus speelde moeizaam. De 4-2 eindscore was dan ook geen vertekend beeld. Toch bleven de Voorburgers 2e in de eindstand van 3B, omdat na afloop bleek dat de concurrentie gelijk had gespeeld. Full Speed werd 3e periodekampioen, maar ODB kon Wilhelmus niet van de 2e plaats in de eindklassering stoten. Wilhelmus voetbalt morgenavond (= donderdag 7 juni) de 1e van 3 nacompetitiefinales voor promotie naar de 2e klasse uitgerekend tegen stadgenoot Stompwijk'92.

Na een opmerkelijke opmars werd Stompwijk'92 uiteindelijk 3e in de eindstand van 3A en 3e periodekampioen. De club was dit seizoen met 76 doelpunten voor het meest productief in 3A. Meer dan de helft van dat aantal doelpunten werd gescoord door het koningskoppel Enrico Geus-Nick Ammerlaan. Daarentegen belandde Stompwijk'92 met 52 doelpunten net aan in de middenmoot van het aantal doelpunten tegen. Wilhelmus scoorde in 3B 59 keer en kreeg 34 doelpunten tegen. Het belooft donderdagavond op sportpark Westvliet een enerverende en spannende wedstrijd te worden in de nacompetitie van 2C/3A/3B. De winnaar van het duel plaatst zich voor de finale voor promotie naar de zondag 2e klasse in het seizoen 2018-2019. Tegenstander wordt dan HVV of Full Speed in een uitwedstrijd. De verliezer van die wedstrijd plaatst zich voor een 2e halve finale tegen Laakkwartier, Nicolaas Boys of ODB op donderdag 14 juni. De winnaar plaatst zich voor de finale om nog 1 plek in de zondag 2e klasse in het seizoen 2018-2019. De tegenstander komt dan uit de nacompetitie van 2D/3C/3D. Er zijn kortom nog volop kansen, als Wilhelmus of Stompwijk'92 donderdagavond wint.

Achtste broer in RKAVV-selectie

Afgelopen seizoen kende zondag hoofdklasser RKAVV 2 broers in de spelersselectie; Guido en Jordy de Kleer. Komend seizoen zijn dat er 8! De eerste transfer die RKAVV vroeg in dit kalender meldde was de komst en terugkeer van Jop Verhagen. Jop komt over van Westlandia en vertrok bij RKAVV in 2016 naar FC Rijnvogels. Hij is een jongere broer van Sjors, die vanaf de winterstop weer wekelijks in het eerste elftal te bewonderen is na aanvankelijk medio 2017 wegens een knieblessure te zijn gestopt met voetballen. Onlangs maakte de club bekend dat Hamza Boukhari komend seizoen naar RKAVV komt. De ex-prof van FC Utrecht en huidige speler van Quick Boys is de jongere broer van Karam Boukhari, die sinds dit seizoen al bij RKAVV speelt. Afgelopen weekend maakte RKAVV de komst van Danny de Wit bekend. Danny is de jongere broer van Jordy de Wit, die ook sinds dit seizoen al bij RKAVV voetbalt. Na de komst van de 19-jarige Danny de Wit uit de jeugd van Westlandia zijn er komend seizoen dus maar liefst 6 broers actief in de selectie van RKAVV. Helaas valt na dit seizoen een koppel uit elkaar. Guido en Jordy de Kleer spelen volgend seizoen niet meer samen. Guido laat zijn broer Jordy alleen en gaat in Brabant aan zijn maatschappelijke toekomst werken.

Nacompetitieprogramma

Donderdag 7 juni
Wilhelmus-Stompwijk'92, 19:00 uur, Groene Zoom, Den Haag.

Zaterdag 9 juni
LSVV'70-SEV, 14:00 uur, Oegstgeesterweg, Leiden.

Zondag 10 juni
HVV of Full Speed-Wilhelmus of Stompwijk'92, 14:00 uur.

De broers Danny en Jordy de Wit, op foto beiden Westlandia, komend seizoen samen RKAVV (foto: pr).
Youri Bruno scoorde 1 van de 2 doelpunten voor Wilhelmus (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant