Linksback Riemer Bovet (RKAVV) en zijn ploeg verloren van een directe concurrent (archieffoto: AW).
Linksback Riemer Bovet (RKAVV) en zijn ploeg verloren van een directe concurrent (archieffoto: AW).

Zaterdag alles door KNVB afgelast, zondag wel competitie

Sport 1.441 keer gelezen

Forum Sport-Poortugaal werd zaterdag afgelast. Vanwege de door vorst en hal aangetaste voetbalvelden had de KNVB besloten het complete zaterdagcompetitieprogramma in Nederland te schrappen. Alleen in de topcompetities werden de velden apart gekeurd. De algehele afgelasting gold niet voor de zondagcompetitie, waardoor onderstaande wedstrijden wel doorgang konden vinden.

Leonidas-RKAVV 0-2

Een na afloop door de persoon in kwestie toegegeven arbitrale dwaling en een counter (omdat RKAVV furieus op jacht ging naar de gelijkmaker) bepaalden de slotfase van een verder van beide kanten matige vertoning. In de onderste helft op de ranglijst van de zondag hoofdklasse B wisselden Leonidas en RKAVV van stuivertje, waardoor de Leidschendammers een plaats zakten. Vorige week speelde RKAVV nog gelijk tegen de koploper Halsteren.

Met evenveel passie coachte Ceccucci ook nu zijn spelersgroep weer, maar had zijn elftal een complete offday. "Ik ben ervoor om spelers individueel en als team beter te maken. In mijn spelersgroep zitten best spelers waarvan je op voorhand zou kunnen veronderstellen dat ze nog niet hoofdklassewaardig zijn, maar ze groeien er met de week naar toe. Eigenlijk hebben we geen tijd voor groeien, want we moeten er gewoon staan. Op 2 wedstrijden voor de winterstop na speelden we gewoon goed maar scoorden we te weinig. Het collectief moet het doen. En dat deed het vorige week en dat deed het zondag niet. Dat zijn onverklaarbare dingen in voetbal."

Sv Madestein-Wilhelmus 0-4

Door het gelijkspel van ODB (HDV; 1-1) nam het vrij eenvoudig winnende Wilhelmus de koppositie in de gecombineerde 3e en 4e klasse kwalificatiepoule Q3 weer over. Op het kunstgrasveld van sv Loosduinen stond het binnen 20 minuten 0-3. Het spel van de Voorburgers werd hierna slordig en gemakzuchtig, waardoor de doelpuntenproductie lang uitbleef. Trainer Oscar Laguna Burgos was in de rust dan ook niet tevreden. Hij hamerde op meer concentratie en zorgvuldigheid in de opbouw.

Na de rust had Wilhelmus meer balbezit, maar speelde het in een te laag tempo. Na een tackle op Jake Smart, die weer in het basiselftal was opgenomen na een korte vakantie, verzilverde aanvoerder Mathijs Wartna alleen nog een terecht toegekende strafschop. Donderdag 31 januari speelt Wilhelmus eerst de al twee keer afgelaste uitwedstrijd tegen en bij HMC, waarna zondag even verderop bij sv Houtwijk wordt gevoetbald.

GDA-Stompwijk'92 1-2

Aan de kant van de thuisclub werden met name in de slotfase veel kansen gemist. Stompwijk'92 ging veel efficiënter met de kansen om en miste in de slotfase ook nog eens kansen. "Maar de wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven", zegt trainer Erik van Manen, die succesvol een beroep deed op de oudere spelers in zijn selectiespelersgroep John Onderwater, Tim van Rijn en Toby van Marwijk. "Met vrouw en jonge kinderen waren ze het weekend in Center Parcs Zandvoort, maar kwamen ze zondagmiddag rechtstreeks naar Loosduinen om het team te helpen. John had ik achterin nodig, omdat Nick van den Bosch lange tijd afwezig zal zijn door zijn gebroken schouder. Omdat John sowieso speelde kwamen Tim en Toby mee om wissel te staan. Dat vind ik grote klasse! De oudere spelers uit het 2e elftal staan er als we ze nodig hebben."

Daniël Knijf werd gepasseerd. Van Manen: "Een gevolg van de weersomstandigheden. Dinsdag trainden we niet vanwege de sneeuw en donderdag was hij er niet omdat het openbaar vervoer vertragingen opliep door het weer. Een verzachtende omstandigheid, maar je moet een grens trekken als je met elkaar afspreekt dat trainen verplicht is."

GDA werd alleen in de slotfase gevaarlijk. Van Manen: "Halverwege de 2e helft verzuimden wij op 0-3 te komen en kort daarop werd het 1-2. Dan weet je dat ze gaan pompen. Of het nu pech van hun kant was of een verdedigende kwaliteit van ons laat ik in het midden, maar alleen op basis van het laatste kwartier verdiende GDA wellicht iets meer. Feit is dat we nu een gat hebben geslagen. De nummer laatst in 2C GDA moet zeker 18 punten halen om ons voorbij te komen en dan moeten wij vanaf nu geen punten meer pakken. Dat gebeurt niet, dus rechtstreekse degradatie is officieus afgewend. Ook bij de plaatsen 12 en 13 moeten we weg zien te komen. Als we zondag van DOSR winnen, maken we daar een goede start mee."

Van Manen wil de club goed achterlaten, wanneer hij aan het eind van het seizoen opstapt. "Na 3 jaar met handhaving in de 2e klasse afsluiten zou fantastisch zijn. Voor de nieuwe trainer zou dat óók een goede start zijn. Anders wordt het een herhaling van zetten en opnieuw een inhaalrace om weer in de 2e klasse te komen."

Enrico Geus heeft aangekondigd naar UVS te vertrekken. Van Manen: "Ik begrijp dat wel. Hij is 25 jaar en als hij nog meer uit zijn loopbaan wil halen is het nu het moment om te verkassen. Hij is alleen geen trainingsbeest. Daarin zal hij nog stappen moeten maken. Overigens staat zijn opvolger bij Stompwijk'92 al klaar; Bart van Boggelen. Dat is ook een mooie uitdaging voor de nieuwe trainer. Stompwijk'92 heeft in het verleden te veel op Geus en Nick Ammerlaan gedreven. Er komen weer mogelijkheden voor anderen."

John Onderwater (Stompwijk'92) was zondag laatste man in plaats van spits (archieffoto: AW).
Bill Duah (Wilhelmus) scoorde zondag 2x (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant