Afbeelding

Leidschendam-Voorburg een beetje veiliger

Actueel 524 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Leidschendam-Voorburg doet het ieder jaar een stukje beter als het gaat om het gevoel van veiligheid in de buurt. Dit blijkt uit de AD-misdaadmeter. De gemeente is gedaald naar plek 103 in de ranglijst van onveilige gemeenten (2018 op 83 en 2017 op 63). Op nummer 1 staat Amsterdam. Den Haag staat op 6 en Rijswijk op 36. De veiligste gemeente is Dinkelland.

Voor de Misdaadmeter is gebruikgemaakt van politiegegevens over 2018. De ranglijst van (on)veilige gemeenten komt tot stand op basis van aangiftes en meldingen van tien delicten: woninginbraak, inbraak in schuur, garage of tuinhuisje, diefstal uit of vanaf een auto, diefstal van auto of motor, zakkenrollen, bedreiging, mishandeling, straatroof, overvallen en vernieling.

Deze delicten worden per gemeente afgezet tegen het inwoneraantal. Daardoor tellen tien inbraken in een kleine gemeente zwaarder mee dan tien inbraken in een grote gemeente. Delicten worden daarnaast gewogen naar de impact voor het slachtoffer, gebaseerd op onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Een overval telt zo zwaarder mee dan zakkenrollen en een woninginbraak zwaarder dan een diefstal uit een auto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant