Als er geen actie wordt ondernomen stijgt de zeespiegel en zou een dergelijk beeld zomaar werkelijkheid kunnen worden.
Als er geen actie wordt ondernomen stijgt de zeespiegel en zou een dergelijk beeld zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Madelein en Arie Vreeken naar Klimaatmars Wie gaat er mee?

Actueel 747 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Madelein en Arie Vreeken en nog veel meer Leidschendammers en Voorburgers gaan op zondag 10 maart naar de Klimaatmars in Amsterdam. Die begint om 13:00 uur op de Dam.

"We gaan de straat op voor het klimaat en een veilige toekomst. De mars is een initiatief van Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, de Woonbond en Oxfam Novib", aldus Arie Vreeken. "Door de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 door menselijke activiteiten stijgt de gemiddelde temperatuur op aarde. Het poolijs smelt en het koraal sterft, het weer wordt extremer en we zien wereldwijd meer hittegolven, droogte en overstromingen. Vooral de stijging van de zeespiegel vormt een bedreiging voor ons kwetsbare en laaggelegen land."

"Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, werknemers, jongeren, kleine ondernemers en boeren. En er moet een CO2-heffing komen, zodat grote vervuilers meer gaan betalen. Er is veel te lang getreuzeld. We moeten het klimaatprobleem aanpakken en niet voor ons uit schuiven en volgende generaties ermee opzadelen."

"Niet alleen wij uit Leidschendam-Voorburg doen mee, maar ook scholieren, studenten en BN'ers, zoals Claudia de Breij", vertelt Arie. Claudia de Breij: "Ik maak ik me zorgen over het klimaat. Want ik heb wel over heel veel dingen een idee van hoe het zou moeten, maak me druk over van alles, maar als we ons nu niet druk gaan maken over het klimaat kun je de rest ook wel laten zitten. Dus ik ga lopen, op 10 maart, in Amsterdam. Nee, daar trekt de aarde zich niks van aan, maar politici misschien wel. Als wij kunnen laten zien dat we dit écht belangrijk vinden, dat de kosten eerlijk verdeeld moeten worden en dat niet burgers en boeren de zwaarste lasten in hun eentje te dragen krijgen, maar vooral de bedrijven die zorgen voor de grootste uitstoot."

De groep vertrekt zondag vanaf Den Haag CS om 11.30 naar Amsterdam. Meer informatie: https://actie.degoedezaak.org/events/den-haag-goes-klimaatmars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant