Boten maken tussenstop bij De Salamander (foto: Charles Groeneveld).
Boten maken tussenstop bij De Salamander (foto: Charles Groeneveld).

Erfgoeddag en opening watersportseizoen

Algemeen 530 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Erfgoeddag en de opening van het watersport-/toeristenseizoen hebben dit jaar een bijzondere glans. Niet alleen omdat het thema 'Schatten van de Gouden Eeuw' is, maar tevens vindt de opening van het vernieuwde sluisgebied in Leidschendam plaats door commissaris van de Koning Jaap Smit.

Tijdens de Erfgoeddag, zaterdag 13 april, kunt u meerijden met historische bussen langs verschillende erfgoedlocaties. Vanaf het Stationsplein in Voorburg rijdt vanaf 12.30 uur elk half uur een gratis bus (tot 16.30 uur). Of vaar vanaf 12.00 uur gratis mee met de Ooievaart tussen Voorburg en Leidschendam. Er zijn verschillende opstapplaatsen. Ook rijden historische figuren per koets door de gemeente. Wethouder Astrid van Eekelen zal de Erfgoeddag en het Mooi Voorburg-jaar op 13 april om 12.00 uur openen bij de dorpspomp in Huygenskwartier Voorburg.

U kunt die dag vanaf 12.00 uur molens, musea en andere erfgoedlocaties gratis bezoeken, met vele extra activiteiten. Ook voor kinderen zijn er activiteiten zoals figuurzagen bij molen De Salamander en kinderspeurtochten bij Museum Swaensteyn. Snuffelaars kunnen terecht bij Molen de Vlieger, waar vanaf 12.00 uur zoldervondsten te koop zijn. De Oude Kerk in Voorburg is open en het prachtige Marianneorgel wordt bespeeld. De Vereniging Erfgoed Leidschendam houdt een fototentoonstelling en een historische wandeling. In de Bibliotheek is een lezing over De Gouden Eeuw. Naast de erfgoedpartners doen o.a. ook het Haags Busmuseum, Scouting Hubertus-Brandaan, Stichting De Ooievaart en Stalhouderij Hanemaaijer mee.

Vanaf 14.00 uur is het feest in en rond het sluisgebied van Leidschendam. Een DJ speelt 'Kids Hits' en er is een meet & greet met K-C langs de kade. Captain Midnight laat het centrum van Leidschendam swingen. Hoogtepunt is de opening van het vernieuwde sluisgebied (17.15 uur) door commissaris van de Koning Jaap Smit. Op 10 april verschijnt het complete programma en de opstapplaatsen van de historische bus en De Ooievaart in Het Krantje.

Historische figuren rijden per koets door de gemeente (foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant