Afbeelding

VVD niet te spreken over informatievoorziening Binckhorst

Algemeen 351 keer gelezen

Voorburg - De VVD-Leidschendam-Voorburg is niet te spreken over de informatievoorziening van de gemeente over de ontwikkelingen op de Binckhorst. Op het Maanplein, voor het kantoor van de KPN, staat een woontoren van 17 verdiepingen gepland waarover de bewoners niet zijn geïnformeerd. 

De Binckhorst is volop in ontwikkeling. De VVD Leidschendam-Voorburg juicht dit toe. "Het proces dat tot nu toe gevolgd wordt, met name met betrekking tot het informeren en horen van inwoners van onze gemeente, verdient echter niet de schoonheidsprijs", schrijft VVD'er Ole Heil aan het college. Toen inwoners ter oren kwam dat er een torenflat gepland staat in hun directe omgeving hebben zij zelf een informatiebijeenkomst georganiseerd. "Op deze bijeenkomst schitterden vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag door afwezigheid. Wij hechten veel waarde aan een zorgvuldig proces waarbij rekening wordt gehouden met de inwoners van onze gemeente. Zeker bij bouwprojecten met zo'n grote omvang. Eerder heeft onze gemeente op dit punt ook een zienswijze ingediend bij de gemeente Den Haag. Toch lijkt dit tot op heden geen effect te hebben gehad op het proces rondom de bouwplannen op de Binckhorst."

Hij wil onder andere van het college weten of er al een reactie is op deze zienswijze en of er inmiddels een bouwvergunning is aangevraagd voor onder andere een flat met 164 woningen op het Maanplein. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant