Een 'paar' losliggende stenen in de Badhuislaan.....(foto: Het Krantje)
Een 'paar' losliggende stenen in de Badhuislaan.....(foto: Het Krantje)

Noordenburglaan weer toegankelijk

Blog 17 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN....Eindelijk kan iedereen weer door de Noordenburglaan rijden. Dit is sinds gisteren het geval. De vervanging van het riool, dat volgens ingewijden eenmaal in de vijftig jaar plaatsvindt, is dan nu toch echt afgerond. Ook werd er een nieuwe stoep aangelegd en kwamen er boompjes zoals dat hoort te zijn in een ‘Laan’.

 Maar we zijn er nog niet helemaal. De aangrenzende Badhuislaan is nog steeds een bende. Het is afwachten hoe snel die troep verdwenen zal zijn. Maar wat was het de afgelopen maanden een ware puinhoop. Een ander woord heb ik werkelijk niet voor. Grote stapels bakstenen, losliggende materialen, hekken en grote graafwagens reden door de straten. Ik vroeg me dan ook echt af: ‘zou dat nu altijd zou gaan?’.

Samen met een aantal bewoners heb ik hierover lopen filosoferen. We zijn er eerlijk gezegd niet helemaal uit gekomen. Eén ding is zeker, als bewoner ben je niet te benijden als dit allemaal voor je deur gebeurt. Kennelijk gaan aannemers anno 2013 zo te werk.  

Ik heb overigens voor de werklui wel respect gekregen. Wat een vak! Tot een paar meter in de grond bezig om het riool er uit te halen en vervolgens zorgen dat er nieuw riool in komt. Pfff…..ik moet er niet aan denken. Misschien is dat dan wel de reden dat je na zo’n dag geen zin meer hebt om de boel netjes achter te laten…..

Maar zou er tussentijds dan totaal geen evaluatie hebben plaatsgevonden? Wellicht was het gewonde kind, dat in een losliggende rioolbuis bleef steken, dan te voorkomen geweest. Leermomentje zullen we maar zeggen voor de projectleider…..

 ‘Door de Bril van’ is het onlineblog van Bart Bakker

Tips of reageren? Mail naar info@bartbakker.eu

Uit de krant