Logo hetkrantje-online.nl
<p>Door: Ronald Lamping.</p>

Door: Ronald Lamping.

COLUMN

BN`ERS

  •   keer gelezen   Column

Smijt knuppel meteen in hoederhok. Geen omwegen en zijpaden. Moet maar eens afgelopen zijn. Wat? BN`ers!

Moet je daar diploma`s voor halen? Op een BN-academie met BN-bachelor opleiding bij hoogleraren, die hun brede kennis delen met hun aspirant BN-studenten. Zoiets wil ik weten.

Krijg van redactie wekelijks 485 woorden ter beschikking. Ga ik optimaal vullen. Met als eindconclusie, dat u en ik precies weten, wat een BN`er is en waaraan deze moet voldoen. Nu lijkt dat een nationaal vraagteken en peilloze onwetendheid.

Er lijken meer BN`ers te zijn dan traditionele burgers. BN`ers als olievlek, die zich weerbarstig laat bestrijden en zich explosief uitspreidt over ons land. Geen BN`er, dan tel je nauwelijks mee en behoor je tot het gilde der stumperds. Word je als BN`er geboren? Zijn alle componenten al tijdens zwangerschap ontstaan? Zitten ze latent verstopt in de nog te ontwikkelen cellen, die na deling het BN`er-schap al prematuur aan het boetseren zijn. Geen idee.

Terug naar kern. Rutte, Cruijff zijn BN`ers. Klopt. Deze geselecteerden presteerden iets. Voegden daadwerkelijk iets toe aan de signatuur van ons land. Hoef je het niet met hen eens te zijn, hun bekendheid staat.

Nu een rel over vermeende BN`ers, die hun uitgebreide mondiale Coronakennis aan ons ventileerden. Kort door hún bocht. Corona bestaat niet, is een verzinsel en daar gaan we ons lekker pûh niets van aantrekken. Hun goeroe is ene Willem Engel.

Willem Engel, beroeps engerd met sektarische trekken. Van oorsprong een sneue dansleraar, die met zijn opzwepende gebabbel het IQ arme deel van ons volk wist te mobiliseren. Nare figuur, voor mij even charismatisch als een paardenvijg.

Ook natuurlijk tv-programma`s vol BN`ers. Herken ik er nauwelijks één van. Hoezo bekend? Kan aan mij liggen. Tuurlijk, maar een echte BN`er draagt dat predicaat, omdat iedereen hem of haar kent. Dus niet dat opgespoten uilskuikentje als ene Famke Louise. Wicht heeft een miljoen volgers uit de categorie NSF, ‘naschoolse opvang fans’.

Onrijpe bakvisjes die nog kritiekloos achter zo`n homp onbenul aanhobbelen. BN`er was ze niet. Nu wel! Of ze daar nou blij mee is, betwijfel ik. Bekend staan als het domste wicht van het land lijkt mij niet fijn. Daarnaast andere zelfbenoemde specialistische Corona-BN`ers. Die laf de benen namen toen ze merkten dat ze nog dommer ijlden dan het achtereind van een varken. Waar overigens meer zinnigs uitkomt dan uit hún mond.

Eindconclusie! Wie zich nu misplaatst BN`er noemt, moet snel van dat brandmerk af. Het is niet voldoende om te kunnen fietsen zonder zijwieltjes, soep te kunnen eten met een lepel zonder te knoeien en op tijd te plassen en te poepen zonder je onderbroek te bevuilen.

Om BN`er te zijn moet je écht (!) iets presteren. Bijdragen aan het totaal. Moet je herkend worden door 99% van de bevolking. Liefst met iets positiefs. Niet door je lopende band productie van hersenloze blabla. Dan ben je overigens tóch BN`er. Tóch? Ja, hoor!

Belachelijke Nederlander!

Meer berichten