Logo hetkrantje-online.nl
<p>Door: Ronald Lamping.</p>

Door: Ronald Lamping.

COLUMN

IKKE, IKKE

  •   keer gelezen   Column

Overeenkomsten mondkapje en extra brug? Legio. Roepen allebei emoties op. Worden beiden totaal verschillend be- en veroordeeld. Tenslotte borrelt bij alle twee een latent verstopt karaktertrekje van egoïsme op.

Velen, ik ook, gaven al een mening over extra oeververbinding. Als lokale inktkoelie kom ik er op terug nu actualiteit roept. Vandaar deze bijdrage met de verklaring, dat ik me stipt aan feiten houd. Geen hypotheses, vermoedens en gissingen. Wel of geen brug? Redactie verzuipt in epistels van lezers. Als je die moet afdrukken, krijg je een Krantje met de omvang van een Winkler Prins. Oeververbinding leeft. Emoties spelen hoofdrol. Opportunisme als goede tweede. Burgers transformeren moeiteloos vage aannames in heldere feitelijkheden. Zonder kennis van zaken, slechts onderbouwd door conclusies van onderzoeken, die hen toevallig goed uitkomen. Noem dit steevast “het papegaaien platform”. Geen idee, of extra oeververbinding problemen oplost. Niet voor gestudeerd. Lees tegenstrijdige rapporten. Tel uit je winst. Wat ik doe, is me houden aan waarneembare, onbetwistbare feiten. U begrijpt, dát kan ik wel. Zelfs goed.

Feiten. Opeenvolgende besturen, politieke partijen en gemeenteraden hebben ónvoorstelbaar gefaald. Fransman Émile de Girardin zei ooit: “Regeren is vooruitzien”. Is rampzalig nagelaten. Verkeerstechnisch is gemeente failliet. Met lachwekkende ingrepen probeert ze met kunst- en vliegwerk te redden, wat niet meer te redden valt. Verkeerschaos Damcentrum, de al jaren aangekondigde komst van die Mall. Daarop anticiperen bleek slechts hol gezwets van politici via de pers met nauwelijks onderbouwde theorieën, vage hypotheses en gissingen. Treurnis troef! Verkeersbordje hier, matrixbordje daar, een verbredinkje en klaar was politiek. Bedroevend.

Achterstand maatregelen liep fataal op. Mall en verkeerschaos in 2020. Brug misschien rond 2030!!! (….) Wanbeleid. Want, éérst verkeersplannen maken voor Damcentrum en Mall. Dan toetsen op haalbaarheid. Niet je geil blind staren op zo`n Mall en dan maar verder zien. Gevolg? Een verkeersinfarct, dat niet meer op te lossen is. En het wordt nóg veel erger!

Meer feiten! Damcentrum met sluiscomplex is verkeersramp eerste klas. Overbelast met zeer gevaarlijke situaties voor fietsers (moeten richting sluis stoep op in Damhouderstraat!), kinderen, voetgangers en minder validen. Kruispunt Damplein, Damstraat en Zaagmolenstraat is hét brevet van bestuurlijk onvermogen. Komt dat zien! Kom er dagelijks als actief onderdeel van deze verkeerspuinhoop. Met aanstaande Mall wordt het nóg rampzaliger. Dus brug? Geen idee. Weet wel, dat huidige situatie in Damcentrum zeer onverantwoord is voor gezondheid van bewoners aldaar. Bedankt, politiek!

Mogelijke brug haalt overigens het eigenbelang in de mens naar boven. Géén brug, want dan krijgen burgers, die in verlengde (gaan) wonen last van verkeer en uitstoot. Dat ze in het Damcentrum al decennia haast verstikken door verkeer en uitstoot doet niets ter zake. Kan-mij-het-schelen-mentaliteit. Niemand weet precies of het verkeersprobleem met extra oeververbinding wordt opgelost. Niemand! Men preekt slechts verblind voor eigen parochie. Of iemand anders in gevaarlijke stank zit, doet er helemaal niet toe. Wat men eigenlijk precies denkt?

Ikke, ikke en de rest mag verder gaan met stikken!

Meer berichten