Door Ronald Lamping
Door Ronald Lamping
column

QR-GEDRAGS-CODE

Column 2.199 keer gelezen

Moet Sinterklaas ook zijn QR-Code tonen? Lig ik wakker van. Flitst het apparaat naar ‘ja-oké-vinkje’, vraagt de dienstdoende boa aan de goedheiligman naar initialen en geboortedatum. Uniek luidt het antwoord: ‘S.N. en de geboortedatum 6-12-280’.

Zie de kop van die boa al voor me. Neem je moeder in de maling, jaar 280! Waarna hij de Sint laat weten niet meer in sprookjes te geloven. (…) Wat een gedoe toch met die QR-code. Het land verdeeld in groepen. Onverzettelijk met hakken diep in het zand.

Of ík gevaccineerd ben? Uiteraard! Of ik die QR-code op mijn IPhone heb? Zeker! Ben ik dus automatisch tegen die niet-gevaccineerden en andere rebelse dwarskoppen? Nee! Van mij mogen ze het allemaal zelf weten. Ook diep gelovigen, maar…..! Wél de consequenties dragen. Niet gaan huilen en pruilen over onrecht en dat soort miserabele zijpaden. Uiteraard uitzonderingen. Mensen met motiverende redenen als onderliggende ziektes, zwangerschappen en nog wat factoren. Hun argumenten zijn moeiteloos te billijken.

In algemeen belang wordt allang niet meer gedacht. Het is meer en meer een individu-samenleving. Voelt u de discrepantie? De onomkeerbare tegenstrijdigheid? We leven in een sámenleving, terwijl te veel lieden slechts oog hebben voor het individu. Met name hun eigen individu.

Je kunt niet onderdeel zijn van een sámen-leving én slechts leven naar je eigen gelijk. Het is schrijnend asociaal om gebruik te maken van alle voordelen, die een maatschappij biedt, terwijl je destructief bezig bent de cohesie van die maatschappij te ontregelen met rebelse koppigheid en dwarsliggerij.

Het over de eigen grenzen stappen is velen niet meer gegeven. Wat kan jou het schelen of mensen uit de zorg op hun tandvlees lopen. Wat interesseert het jou nou, dat essentiële en levensbedreigende operaties moeten worden uitgesteld. Aangezien besmette doodzieke vaccinatie-weigeraars ademhappend het bed innemen op de IC . 

En dan ook nog met een fulminerende grote bek rondlopen en hevig verontwaardigd zijn om zoveel in hun ogen opgelegde dictatuur. Het gaat echter allang niet meer om al dan niet vaccineren. Een deel van ons volk is simpelweg anti-overheid, anti-gezag en anti-participeren. Zijn tegen óm tegen te zijn. Een ernstigere ziekte dan corona, want er us geen medicijn voor.

Politie moet je agressief tegemoet treden. Behalve als je zelf in nood verkeert, dan snel 1-1-2. Brandweer moet je het blussen belemmeren en ambulancepersoneel het levensreddende werk verhinderen. De leerkracht, politicus of huisarts zijn ook op hun beurt de schietschijf. Open uw ogen, we leven onderhand in een totaal ontwrichte samenleving. Schreeuwers blèren alsmaar zwakzinniger over dictatuur. Dat, terwijl ze dagelijks de voordelen van een democratie mogen ondervinden. Waar je mag protesteren zonder arrestatie en niet verplicht wordt je te laten vaccineren. Waar je ongestraft asociaal en onbeschoft voor eigen gewin kunt gaan. 

Voor eigen gewin, totdat jezelf of je naasten levensbedreigend gebruik móeten maken van de uitmuntende zorg. Dan houd je snel je grote bek en onderga je een metamorfose! Waarin?

In een schaamteloos mak lammetje.

Uit de krant