Afbeelding

Column: 24 EN 25 MEI 2014

Columns 13 keer gelezen

Met de regelmaat van een klok krijg ik verzoeken om over ‘iets’ te schrijven. "Kun je niet eens", dat werk. Ik kan over elk onderwerp schrijven. Het moet echter wel iets dienen. De lezer moet zich erin vinden of het moet boeien. Hinderlijke buren zijn vervelend, maar wat kan de lezer die ruzie in Frisolaan of Herenstraat schelen? Niets!

Ronald Lamping

De constante bouwrotzooi, waar de bewoners van de Rijnlandstraat al heel lang tegenaan kijken is hinderlijk. Verzakkingen in de Rietvink en 't Lien zijn aandachtspunten. Die schrijfverzoeken kwamen pas binnen. Onvoldoende voor een hele column, al moet er wel iets aan gebeuren. Is er dan niets in Leidschendam-Voorburg dat een stukje zou vullen? Jawel!

Donderdag 7 november vindt de officiële aftrap plaats van de tweede ‘Samenloop voor Hoop’ van KWF Kankerbestrijding, die op 24 en 25 mei `14 zal worden gehouden rond de vijver in Leidsenhage. Een kans voor de burger daadwerkelijk betrokkenheid te tonen om kanker serieus tegenspel te bieden.

De vorige editie had ik de eer om de eerste Loop te presenteren. Ook de tweede loop zult u het met mij moeten doen. Ben er trots op, dat ze juist mij een 2e uitnodiging stuurden. Ik zal 24 uur lang mijn uiterste best doen, ook in de moeilijke daluren. Ik schreef het al eerder, of u het naar vindt om te lezen of niet, kanker treft ons allemaal. Direct of indirect, het is niet anders!

Honderden mensen liepen vorige keer mee. Velen in gezellige groepen. Sportverenigingen, collega's, vriendenclubs, scholen en wat al niet meer. Een doorslaand succes onder leiding van een gigantisch aantal hard werkende vrijwilligers, die moeiteloos hun vrije tijd opgaven om de goede zaak te dienen.

Ik ben niet vergeten hoe de feesttent haast kapot woei door de plots opstekende storm. Dat alle handen nodig waren om de eerste loop te redden. Onvermoeibaar werd er gebuffeld om het festijn een succes te maken. Duizenden euro`s werden opgehaald om het onderzoek naar kanker te steunen. De burger van Leidschendam-Voorburg kan zich ook 24 en 25 mei weer van haar beste kant laten zien.

Helaas hangt er een donkere wolk over het gebeuren. De strijkstokaffaire van Alpe d`Huez. Ik garandeer u publiekelijk, dat hier geen sprake van zal zijn. Eigen beheer, eigen bestuur zonder enig financieel belang. Geen dubbele bodems of ingewikkelde constructies. Doorzichtig en goudeerlijk. Met aan het eind van de Loop meteen de overhandiging van een cheque aan de vertegenwoordiger van het KWF. Toetsbaar, anders zou ik er mijn tijd niet aan geven. Geen seconde!

Indrukwekkend was de ontvangst van de Survivors, de Eregasten. Mensen, die kanker overwonnen of nog bezig waren met de strijd om te genezen. Aangrijpend de kaarsenceremonie, waarbij het hele parcours rond de vijver verlicht werd door lampionnen. Lampionnen in een wenszak met òp die zak geschreven warme, trieste en hoopvolle teksten en tekeningen ("Voor mama, die nu een engel is!").

U begrijpt, hoe meer deelnemers, hoe meer geld. Jawel, mei 2014 is nog zó ver. Je zou ook kunnen stellen, genoeg tijd dus om iets te organiseren op club, kantoor, school of waar dan ook! Ik hoop u allen te zien bij die Samenloop voor Hoop!

Nu, donderdag 7 november is de aftrap in Partycentrum Dekkershoeve in Voorburg, rond 20:00 uur. Komt u? Oké, het valt onder GTST. Dat kan ook via uitzending gemist. Symboliek, want de letters "GTST" lijken het logo voor de ziekte kanker, waarvoor we ons inzetten: "Goede tijden, slechte tijden!" Waar we tenslotte van hopen te maken: "STGT"

Slechte tijden, goede tijden!

Uit de krant