Afbeelding

Column: SNEU

wo 22 jan 2014, 11:00 Columns 8 keer gelezen

Dat was schrikken. Had er niets over gehoord. Moet meer naar de radio luisteren. Doe ik nooit. De dj`s houden me tegen. Overbetaalde ratel papegaaien, die overal doorheen wauwelen met hun ongein. Op zich al rampen zenders. Ik schrok. Witte pakken. Zoiets verwacht je niet in Leidschendam-Voorburg. Ze waren er wel. Poeh!

Ronald Lamping

Mensen in witte pakken. Zomaar op straat. Dan slik je even. Een stuk of tien. Wat had ik gemist? Een sirene? Had ik deuren en ramen moeten sluiten? Een ietwat verdwaalde raket, afgevuurd door een zwaar loensende Al Qaida strijder, die zijn kaart op de kop hield? Witte pakken! Te laat. Plots stond ik recht tegenover zo`n wit pak.

Loos alarm. D`66 had het jachtseizoen geopend. Witte jassen met op de rug D`66. Geen sponsorkreet van een tuincentrum, waardoor we lazen: ‘D`66 valt bij u in goede aarde!’ Geen roep van een slager met als boodschap: ‘D`66, voor u een onsje meer! Mag dat?’ Ook al geen gefinancierde hartenkreet van de groetenboer met: ‘D`66 dopt voor u de boontjes!’ Nee, gewoon D`66!

Landelijk zagen we die sneue Samson langs de deuren gaan. In zijn knuisten de onvermijdelijke bos rozen. Zo verdrietig, zo sip. Huis aan huis aanbellen met een roos in je poten. Je gaat mij toch niet wijs maken, dat je `s ochtends wakker wordt en meteen denkt: “Ha, fijn! Vandaag eens lekker aanbellen en een roos aanbieden!” Het maakt op mij een meelijwekkende indruk, waarbij hij gezien zijn populariteit beter een bosje Vergeet mij nietjes kan aanbieden.

In Noordwijk ook al zo`n armzalig mislukt promotiefilmpje. De plaatselijk Bonnetteriemokkels van de VVD en wat treurige mannelijke handlangers maakten een videoclip van wel heel desolaat niveau. Ze playbacken een fris nummer en laten daarbij ingelaste beelden zien.

Zo delen ze worst uit, waarbij ik meteen denk: “Het zal ze een worst wezen, wat ons overkomt!” In een zorgcentrum kussen ze een oude man, die naar alle waarschijnlijkheid vlak na de opname moet verhuizen, omdat hij volgens coalitiegenoot Van Rijn de verkeerde indicatie heeft. Daarbij een hilarisch shot van een VVD-er achter tralies. Met zo`n filmpje kunnen de andere partijen hun aanvallen staken. (You tube, VVD Noordwijk, doen!)

 Ik weet nooit wat die reclame per saldo oplevert. Ik ga toch niet op een partij stemmen, omdat er een vreemde vent voor de deur staat met een armzalige roos in z`n klauwen? Laat die vent lekker oplazeren en mij met rust laten. Of is het de bedoeling, dat ik bij het zien van zo`n gozer uit adoratie met het schuim op de lippen de man om de hals val? Donder lekker op, zèg!

Zo`n SP met z`n eeuwige tomaat. De enige partij, waarbij de landelijke leider precies op hun logo is gaan lijken. Emile Roemer met de uitstraling van een stoffige magazijnbediende, die bij de collega`s bekend staat om zijn humor in de koffiepauzes. Het type dat glunderend om zich heen kijkt na het dodelijke saai gebrachte mopje: “Wat is een tomaat, die au zegt? Een automaat!”

We kunnen ze niet ontlopen. Ze zijn wel vroeg begonnen. Ook in Leidschendam-Voorburg gaan we ze weer in het wild zien. Kom er nog wel op terug! Hopelijk geen saaie sleutelhangers, stickers en balpennen. Laat die troep alsjeblieft achterwege. Verzin iets ludieks, iets pikants. Laat je sponsoren door Durex met de slogan: ‘Durex en het CDA kunnen tegen een stootje!’ Verzin iets, wees verrassend, zodat we in de Herenstraat en Damlaan kunnen lezen:

Groen Links doet niet meer aan seks!
De regering naait ons iedere dag al!

Uit de krant