Logo hetkrantje-online.nl
<p>De creatiewedstrijd &lsquo;F&uuml;r Elise&rsquo; van het Huygens Festival heeft een werk van componist Camille Saint Sa&euml;ns als uitgangspunt (foto: Wikipedia).</p>

De creatiewedstrijd ‘Für Elise’ van het Huygens Festival heeft een werk van componist Camille Saint Saëns als uitgangspunt (foto: Wikipedia).

HUYGENS FESTIVAL

Für Elise in teken van Camille Saint Saëns

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - In 2021 is het 100 jaar geleden dat Camille Saint Saëns is overleden en is het officieel ‘Saint Saëns Jaar’. De creatiewedstrijd ‘Für Elise’, die wordt georganiseerd door het Huygens Festival heeft dan ook één van de werken van deze componist als uitgangspunt en wel ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval der Dieren’. 

Nieuw dit jaar is dat niet alleen kinderen en jeugd nu ook volwassenen worden uitgenodigd om mee te doen aan deze wedstrijd. De maximale maat van je creatieve uiting op papier is A1, van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten.

Stuur je digitale inzending vóór 27 augustus in onder vermelding van Huygens Festival ’Für Elise’ via secretaris@huygensfestival.nl. Overige bijdragen naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam. Inleveren is eventueel ook mogelijk op afspraak (06-49059596). De inzending dient op de achterzijde voorzien te zijn van naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer. Deelname betekent automatisch dat de ingezonden kunstwerken ook via (social) media gedeeld mogen worden.

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september vindt het Huygens Festival plaats in het Huygenskwartier Voorburg. Met het gratis toegankelijke festival wordt klassieke muziek breed toegankelijk gemaakt voor het publiek.

In 2020, het ‘Beethoven Jaar’ ter gelegenheid van Ludwig van Beethovens 250e geboortejaar, was de eerste creatiewedstrijd ‘Für Elise’ met als thema; Hoe zie je Elise voor je als je naar ‘Für Elise’ luistert. Velen lieten hun creativiteit de vrije loop. Er waren vele inzendingen, die tentoongesteld werden in de etalages van het Huygenskwartier.

Meer berichten