Logo hetkrantje-online.nl
<p>C&eacute;cile Chartrain (klavecimbel) en Matthijs van der Moolen (baroktrombone) treden speciaal voor dit programma op als duo. &nbsp;</p>

Cécile Chartrain (klavecimbel) en Matthijs van der Moolen (baroktrombone) treden speciaal voor dit programma op als duo.  

‘Fantastisch’ concert te beluisteren in Franse Kerk

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - Cécile Chartrain (klavecimbel) en Matthijs van der Moolen (baroktrombone) geven op donderdag 24 juni in de Franse Kerk aan de Franse Kerkstraat in Voorburg een fantastisch concert

Frescobaldi, Froberger en Couperin - wat hebben deze drie componisten met elkaar gemeen? Alledrie stonden ze aan de basis van de stylus phantasticus, een genre dat zich kenmerkt door vrijheid, improvisatie en expressie. Met deze muziek hebben Chartrain en Van der Moolen een prachtig en gevarieerd programma samengesteld, waarin ze als musici alle vrijheid hebben voor expressie en improvisatie. Hun instrumenten lenen zich hiervoor uitstekend.

Chartrain en Van der Moolen gaan voor de eerste keer als duo het podium op. De drie componisten die op het programma staan werden in zeventiende eeuw samengebracht in het Bauyn Manuscript. Girolamo Frescobaldi (1583 - 1643) wordt gezien als de grondlegger van de stylus phantasticus. Hij begon rond 1600 vele improvisatie-achtige werken voor orgel en klavecimbel te schrijven. Deze stijl zette hij vervolgens ook door in zijn canzona's voor solo- instrumenten en basso continuo. Johann Jakob Froberger (1616 - 1667) was student bij Frescobaldi en bouwde verder in op de stijl van zijn docent. Louis Couperin (626 - 1661) liet de Franse barokstijl bloeien. Hij was vooral actief op de viola da gamba, maar zijn klavierwerken zijn het beroemdst.

Tickets zijn voor €20 verkrijgbaar via www.matthijsvandermoolen.com, of aan de deur maar in verband met de coronamaatregelen is het aantal zitplaatsen beperkt en kan het concert al uitverkocht zijn.

Meer berichten