Logo hetkrantje-online.nl
theater

Lezing Anne Marie Boorsma met aansluitend de film Modigliani

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - Anne Marie Boorsma  geeft donderdag 14 oktober in Theater Ludens een lezing over de film Modigliani.  Aanvangstijd: 14.00 uur; tickets: € 5 (excl. film).

Omdat Theater  Ludens de filmvertoningen een extra impuls wilde geven, is  Anne Marie Boorsma gevraagd om voorafgaand aan de film een lezing/introductie te houden.  Afgelopen seizoen is deze samenwerking begonnen en gebleken is dat veel bezoekers dit erg op prijs stellen.

Anne Marie is kunsthistorica.  Film heeft haar altijd gefascineerd. In Leiden volgde ze de colleges filmgeschiedenis van Nico Brederoo.  Ondertussen geeft Anne Marie al bijna 30 jaar cursussen kunstgeschiedenis. Als de filmliefhebber deze introductie/lezing bijwoont, krijgt hij meer inzicht in de film. Anne Marie  attendeert hem op feiten die hem normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denkt hij wellicht: O ja, dat werd verteld. Voor zowel de lezing als de film moet u een kaartje kopen.   

Film Modigiani
Dit is het verhaal over de rivaliteit tussen twee grote kunstenaars:  Modigliani  (Andy Garcia) en Picasso (Omid Djalili). Jeanne Hebuterne (Elsa Zylberstein), een mooie jonge katholieke vrouw, wordt tot groot ongenoegen van haar vader, verliefd op Modigliani, een Jood. Ze krijgen een kind. Jeannes vader stuurt hun kind naar een klooster. Tegelijkertijd bereidt Parijs zich voor op de jaarlijkse kunstcompetitie. Om hun kind te redden schrijft Modigliani zich in, waardoor ook Picasso besluit om deel te nemen. De strijd tussen de kunstenaars barst los...

Aanvang film: 15.00 uur; entree €9 / met bibliotheekpas €7. Kaarten bij kassa of op www.theaterludens.nl.

Meer berichten