Trio 258  bestaat uit de pianiste Lestari Scholtes, de cellist Leonard Besseling en de violist Eduardo Paredes (foto: Ronald Knapp).
Trio 258 bestaat uit de pianiste Lestari Scholtes, de cellist Leonard Besseling en de violist Eduardo Paredes (foto: Ronald Knapp).
THEATER

TRIO 258 in Veur Theater met Brahms, Pärt en Sjostakovitsj

Cultuur 164 keer gelezen

Leidschendam - In het kader van Veur Klassiek treedt Trio 258 donderdag 24 maart in Het Veur Theater op met muziek van Brahms, Pärt en Sjostakovitsj op piano, viool en cello.

Trio 258  bestaat uit drie bevlogen musici met een rijke kamermuziek historie, geïnspireerd door een gedeelde passie voor kamermuziek. Het trio zoekt voortdurend een eigen geluid met een meer romantisch klankideaal van weleer. 

Op het programma staat werk van Brahms trio 1 opus 8 en het Mozart Adagio van Arvo Pärt. Ook wordt het 2e trio opus 67 gespeeld van Sjostakovitsj, die dit trio in 1944 in oorlogstijd componeerde ter nagedachtenis van zijn beste vriend en artistiek directeur van het Leningrad Philharmonic Ivan Sollertinsky. 

Pianiste Lestari Scholtes soleerde o.m. bij het Residentie Orkest, is artistiek en zakelijk leider van de serie Vrienden van de kamermuziek te Amsterdam en is programmeur bij het Grachtenfestival Amsterdam. Cellist Leonard Besseling is bekend van o.m. Club Classique (optredens bij Podium Witteman) waarvan hij medeoprichter en artistiek leider is. Violist Eduardo Paredes speelt niet alleen in kamermuziek ensembles maar dirigeert ook een strijkorkest in Amsterdam.

Toegangskaarten verkrijgbaar op www.veurklassiek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant