Vrouwelijk naakt en katten roepen vaak een zacht en warm beeld op en dat zie je op de foto's (foto: Susanne van der Kleij).
Vrouwelijk naakt en katten roepen vaak een zacht en warm beeld op en dat zie je op de foto's (foto: Susanne van der Kleij). Susanne van der Kleij

Foto-expositie Poezen van Susanne van der Kleij

Cultuur 957 keer gelezen

Voorburg - Foto Atelier BW5 presenteert van 18 januari tot en met 26 februari de expositie Poezen van de Voorburgse fotograaf Susanne van der Kleij. De thuisportretten van twaalf vrouwen en hun katten roepen een ongekende vertrouwelijkheid op.

Uitgangspunt voor dit fotoproject is het zachte en warme beeld dat zowel vrouwelijk naakt als katten kunnen oproepen. Niet voor niets zijn beide onderwerpen een inspiratiebron geweest voor vele fotografen en schilders. De expositie Poezen laat zien dat het portretteren van beiden samen de band tussen mens en dier zichtbaar maakt en het gevoel van zachtheid en warmte versterkt.

Op woensdag 18 januari van 17.00 tot 19.00 wordt de foto-expositie feestelijk geopend, waarbij taalwetenschapper Marjo van Koppen, hoogleraar Taalvariatie aan de Universiteit Utrechten senior onderzoeker bij het Meertens Instituut, een openingswoord spreekt. Zij onderzoekt onder meer de communicatie tussen katten en mensen en zal haar licht laten schijnen op de interactie die blijkt uit de portretten.

Iedereen is welkom bij de opening van de foto-expositie Poezen bij Foto Atelier BW5 aan het Zwartepad 5 te Voorburg. Na de opening is de tentoonstelling elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken tot en met 26 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant