Mark van de Veerdonk (foto: Hans van Doorn).
Mark van de Veerdonk (foto: Hans van Doorn). Hans van Doorn
CABARET

Mark van de Veerdonk in Het Veur Theater

Cultuur 664 keer gelezen

Leidschendam - ‘Podiumbeest ontsnapt’ van Mark van de Veerdonk is op zaterdag 4 februari om 20:30 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten à € 17,50 zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Mark van de Veerdonk is een Nederlandse cabaretier uit Heeswijk. Al ruim 30 jaar trekt hij langs de Nederlandse theaters. In die tijdspanne heeft Mark al meer dan vijftien cabaretshows afgeleverd. Dit theaterseizoen neemt de cabaretier afscheid met zijn show Podiumbeest ontsnapt!

Podiumbeest ontsnapt! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! 

In het jaar 1876 was Mark winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! 

Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning? 

Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

Uit de krant