Het kwartet met Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello) (foto: Janus van den Eijnden).
Het kwartet met Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello) (foto: Janus van den Eijnden).
KAMERMUZIEK

Marigold Piano Quartet op Veur Klassiek in Veur Theater

Cultuur 390 keer gelezen

Leidschendam - Het Marigold Piano Quartet brengt op donderdagavond 28 maart in Het Veur Theater Leidschendam een interessant programma met kamermuziek van Johannes Brahms, Gustav Mahler en Paul Ben-Haim. Het kwartet bestaat uit Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello).

Het kwartet van nr 3 op. 60 van Brahms wordt ook wel het Werther Quartet genoemd. Het is een van Brahms’ beste prestaties en een stuk van Beethoveniaanse grootsheid. Het is opgedragen aan Clara Schumann en haar naam is in de thematiek verwerkt.

‘Pianokwartet’ is eigenlijk een te groot woord voor het werk van Mahler: het gaat om slechts één deel, de opening van wat ongetwijfeld ooit bedoeld was als een meerdelig werk. Mahler schreef het toen hij als 16-jarige aan het conservatorium van Wenen studeerde.

Het Pianokwartet nr. 4 is een jeugdig werk van Ben-Haim. Hij werd in 1897 in München als Paul Frankenburger geboren. De meeste van zijn composities zijn beïnvloed en geïnspireerd door Joodse, Israëlische en Arabische melodieën. In 1933 emigreerde hij naar Tel Aviv en veranderde zijn naam naar het Hebreeuws: Ben-Haim.

Toegangskaarten zijn voor €20 verkrijgbaar via www.veurklassiek.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant