De band HUNK met de Leidschendamse frontvrouw Joan (zoals het hoort) op de voorgrond (foto: pr).
De band HUNK met de Leidschendamse frontvrouw Joan (zoals het hoort) op de voorgrond (foto: pr).

Leidschendamse Joan met HUNK op Bevrijdingspop

Cultuur 415 keer gelezen

De in Leidschendam woonachtige Joan de Bruyn debuteert als frontvrouw van HUNK, winnaar van de Rob Acda Award, met haar band op Bevrijdingspop Haarlem met een surprise single.

‘Blushing Over Nothing’ vangt precies waar HUNK voor staat: het vermogen om jezelf te kunnen zijn, zonder schaamte. In de geest van indie-frontvrouwen als Blondshell en Gwen Stefani, in haar tijd met No Doubt ontsnapt zangeres en gitarist Joan de Bruyn Kops aan de perfectionistische eisen van haar brein. Dit doet ze in een mix van catchy alt-rock, ‘90s grunge en dromerige synth-pop. 

Toen HUNK, winnaars van de Rob Acda Award, op 14 maart te horen kregen dat ze op 5 mei zouden optreden op het hoofdpodium van Bevrijdingspop Haarlem, waren ze compleet overrompeld. Voor fans die reikhalzend uitkeken naar meer van hun eigenzinnige diet-grunge was er een kleine hindernis, geen enkel nummer van het vijftal was nog te vinden op de gebruikelijke streamingplatforms. Met dit in gedachten nam HUNK de super last-minute beslissing om hun debuutsingle, ‘Blushing Over Nothing’, uit te brengen, perfect getimed voor het hopelijk gedenkwaardige optreden op Bevrijdingspop.

Met ‘Blushing Over Nothing’ geeft het vijftal niet alleen een voorproefje, maar laat de band ook zien dat ze klaar zijn om grenzen te doorbreken. Door hun eigen weg te volgen en zichzelf te zijn, moedigt HUNK anderen aan om hetzelfde te doen. Dit maakt hun optreden op het Bevrijdingsfestival van Haarlem tot een krachtige viering van vrijheid en authenticiteit. “Dit liedje is een bevrijding voor de controlefreak in ons allemaal”, zegt Joan. “Het is tijd om alles los te laten en te vieren dat we zijn wie we zijn.”

De single ‘Blushing Over Nothing’ zal op alle grote streamingplatforms beschikbaar zijn op 3 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant