Afbeelding
ADVERTORIAL

Sneller je hypotheek rond zonder werkgeversverklaring

Dienstverlening 218 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Je hebt het huis van je dromen gevonden. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je hypotheek in orde hebben. Tot voor kort had je daar een werkgeversverklaring voor nodig. Vanaf nu in veel gevallen niet meer. In plaats daarvan kun je een digitaal document van het UWV aanleveren met je loon- en werkgeversverleden. Dat scheelt tijd. En het levert vaak nog geld op ook!

Een werkgeversverklaring is een tijdrovend onderdeel van je hypotheekaanvraag. Onze ervaring is dat zo'n verklaring gemiddeld 2,4 keer heen en weer gaat voordat hij akkoord is. Bijvoorbeeld omdat er informatie op het formulier ontbreekt. Of omdat onderdelen niet helemaal goed zijn ingevuld. Frustrerend voor jou, maar ook voor je werkgever. 

Dat kan allemaal een stuk makkelijker dankzij de Inkomensbepaling Loondienst.  Want daardoor kun je in plaats van je werkgeversverklaring een UWV Verzekeringsbericht aanleveren bij je hypotheekaanvraag. Daarin staan je loongegevens en waar je tot nu toe hebt gewerkt. Je bent dan niet meer afhankelijk van je werkgever voor het aanleveren van je inkomensgegevens; met een paar simpele stappen download je die gegevens zelf in een gewaarmerkt document. Je hypotheekadviseur heeft daarmee direct een betrouwbaar inzicht in je toetsinkomen. En jij weet sneller hoeveel je op basis van jouw inkomen mag lenen. 

Soms kun je via het UWV Verzekeringsbericht ook iets meer geld lenen dan via de reguliere werkgeversverklaring. Die extra financiële ruimte betekent misschien nét het verschil tussen wel of niet het huis kunnen kopen waarvoor je bent gevallen!

Hoe vereenvoudig je je hypotheekaanvraag met het UWV Verzekeringsbericht?

Als je momenteel in loondienst bent, de afgelopen drie maanden niet minder bent gaan werken en in de nabije toekomst ook niet minder gaat werken, kun je in aanmerking komen voor het UWV Verzekeringsbericht. Het werkt heel eenvoudig via Mijn UWV: inloggen met je DigiD, loongegevens inzien, overzicht downloaden en het UWV Verzekeringsbericht digitaal naar je hypotheekadviseur sturen. Handig toch?

De Inkomensbepaling Loondienst is vanaf 1 januari 2019 de nieuwe naam voor pilot Handig!: een samenwerkingsverband tussen Hypotheken Data Netwerk, Nationale Hypotheek Garantie, UWV, Vereniging Eigen Huis en een aantal hypotheekverstrekkers. De Hypotheker is een van de initiatiefnemers. 
Benieuwd of je ook jouw hypotheekaanvraag makkelijker kan maken? We vertellen je er graag alles over. Maak een afspraak, kom langs en wie weet is je hypotheek straks razendsnel rond! 

Maak een afspraak met de hypotheker in Leidschendam: www.hypotheker.nl/leidschendam.

Uit de krant