Logo hetkrantje-online.nl
Een deel van het gespecialiseerde team van Zonne-Energie op maat met rechts Carlo Abbing.
Een deel van het gespecialiseerde team van Zonne-Energie op maat met rechts Carlo Abbing.
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Kwaliteit en service hoog in het vaandel bij Zonne-Energie op Maat

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam-Voorburg - Zonnepanelen, ze zijn en blijven populair in Nederland. Aan de huidige trend is te zien dat steeds meer inwoners in Leidschendam-Voorburg ook overwegen om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. De aanschaf van een set zonnepanelen is echter niet zomaar iets. Carlo Abbing van Zonne-Energie op Maat is specialist in het installeren van zonnepanelen, met name gericht op de particuliere markt.

Goed advies bij het aanschaffen van zonnepanelen is van het allergrootste belang. Wat is mijn terugverdientijd? Wat is het rendement en waarom is het juist nu rendabel om zonnepanelen aan te schaffen? Hoe werkt het met het terugvragen van BTW? Carlo, of een van zijn collega’s, legt het graag uit.

Acht jaar geleden startte Carlo het bedrijf Zonne-Energie op Maat. In 2015 werd Carlo Abbing met zijn bedrijf Ondernemer van het Jaar. Het bedrijf heeft inmiddels 10 medewerkers in dienst. Carlo werkt alleen met vast personeel. Ook de installateurs zijn gewoon in vaste dienst. De monteurs en elektriciens hebben jarenlange ervaring. Carlo: “Mocht er iets mis gaan dan zijn wij als bedrijf verantwoordelijk en lossen we het op. Kwaliteit en service staan bij Zonne-Energie op Maat hoog in het vaandel.”

Zonne-Energie op Maat werkt alleen met A-kwaliteit panelen en omvormers, onder andere van het merk SolarEdge. Dit is een geavanceerd systeem waarbij elk paneel maximale energie produceert waardoor vermogensverliezen worden voorkomen. Bij traditionele omvormers vermindert het zwakste zonnepaneel juist de prestatie van alle panelen. Het SolarEdge systeem geeft de mogelijkheid om de opbrengst per paneel te meten. Zo houd je inzicht en controle op de prestatie van elk paneel. Het is mogelijk de opbrengsten en de status van het systeem via een gratis app te bekijken.

Zonne-Energie op Maat heeft de afgelopen jaren steeds meer grote projecten aangenomen. Zo hebben zij 3.200 panelen geplaatst bij Flora Holland en bij Ipse De Bruggen hebben zij 4000 panelen geplaatst, verspreid over 11 locaties. Maar de particuliere markt blijft toch wel hun corebusiness. Zij hebben inmiddels 2.500 klanten in de regio. Een deel van hen heeft een servicecontract lopen bij Zonne-Energie op Maat.

De panelen zijn bedekt met geavanceerd en gehard glas, dat tegen een stootje kan. Maar een zonne-installatie is meer dan de zonnepanelen alleen. Zo is er de complete koppeling met het elektriciteitsnetwerk en de aansluiting met internet. “We monitoren of het rendement conform verwachting is en stellen daar waar nodig bij. Eventuele storingen of defecten komen snel aan het licht waardoor reparatie niet in de papieren hoeft te lopen. Daarnaast komen wij bij calamiteiten kosteloos langs. Wij willen de klant volledig ontzorgen.”

Zonnepanelen worden ook steeds meer gezien als een interessante investering met een duurzaam tintje. Dat merkt Carlo aan de vele aanvragen die hij binnen krijgt. “De spaarrente is natuurlijk heel erg laag dus mensen kiezen er steeds vaker voor om hun geld te investeren in zonnepanelen. Dat levert al gauw een rendement op van 15 tot 20%. Het is dus fijn voor het milieu en goed voor de portemonnee.”

Meer informatie is te vinden op www.zonneenergieopmaat.nl.

Meer berichten