Logo hetkrantje-online.nl
<p>Marco Rimmelzwaan (l.) en de andere teamleden proosten op de heropening van de zaak (foto: Harry Scholtes). </p>

Marco Rimmelzwaan (l.) en de andere teamleden proosten op de heropening van de zaak (foto: Harry Scholtes).

ONDERNEMER VAN DE WEEK

Gemoedelijke, nostalgische, mannelijke sfeer bij Herenkappers Rimmelzwaan

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Herenkappers Rimmelzwaan is in de afgelopen maanden verbouwd tot een barbershop waar stoere jongens en echte mannen van alle leeftijden terecht kunnen voor een klassieke scheerbeurt, een moderne haircut of voor het perfect trimmen van de baard. Het gaat bij Herenkappers Rimmelzwaan niet alleen om het ambacht, maar om de gehele nostalgische ervaring die de man naar de tijd brengt van ‘mannen onder elkaar’.

“De laatste jaren heeft het herenkappersvak door de ‘old school’ technieken een boost gekregen”, vertelt eigenaar Marco Rimmelzwaan. Marco heeft de kapperszaak, die al sinds 1963 is gevestigd aan de Pr. Hendriklaan 57a in Leidschendam, in 2002 overgenomen van zijn vader Aad Rimmelzwaan. Voor veel Leidschendammers is kapper Aad Rimmelzwaan een begrip. Aad is op 86-jarige leeftijd ook nu nog regelmatig in de salon te vinden.

Van een dames- en herenkapsalon heeft Marco zo’n vijf jaar geleden besloten zijn zaak te transformeren tot een traditionele herenkapper. Het team van Herenkappers Rimmelzwaan bestaat, naast Marco, uit Peter van Tent en sinds september Séline van Rutte, 3 ondernemers onder één dak. Marco en Peter volgden een opleiding bij The Old School Barber Academy van Schorem in Rotterdam, om oude scheer- en kniptechnieken helemaal onder de knie te krijgen.

“Schorem zette de trend van een nieuw type herenkapper waar mannen in een nostalgische omgeving met oude technieken in de watten worden gelegd. Hier leerden wij de fade kapsels, razor fade pompadour en executive contour.” Maar ook de klassieke scheerbeurt genaamd ‘The Italian hot towel shave’ is toegevoegd aan het aanbod van Herenkappers Rimmelzwaan. Een luxe scheerbehandeling met warme doeken, kwast en authentiek scheermes, gevolgd door een gezichtsmassage afgerond met heerlijke aftershave balm.

Maar ook bebaarde mannen zijn aan het goede adres bij Herenkappers Rimmelzwaan. “Diezelfde kappers uit Rotterdam hebben het barbier vak weer op de kaart gezet. Mannen willen niet meer naar een gemengde kapsalon maar hebben steeds vaker behoefte aan een plek voor zichzelf met de beleving van een barbershop.” Hier is het nieuwe interieur van Herenkappers Rimmelzwaan, een ontwerp van Alexandra Izeboud, helemaal op aangepast. De retro materialen, stoere kasten en vintage details in een moderne jas geven de winkel een geheel nieuwe uitstraling. 

De geur van pomades en baardoliën maken de beleving compleet die je meegemaakt moet hebben. Ook de kappersstoelen roepen nostalgie op. Deze barbierstoelen kunnen helemaal achterover voor de perfecte scheerbehandeling. Op een groot tv-scherm alleen maar programma’s gericht op mannen en aan de bar met oplaadpunt de krant lezen, maken de gemoedelijke, nostalgische, mannelijke sfeer compleet.

Er wordt gebruik gemaakt van pomades van de merken Reuzel, Suavecito, Corleone en Italiaanse scheer-, olie- en baardproducten van Depot. Deze producten zijn ook te koop in de winkel. Daarnaast is er een scheer cadeaubon ‘Italian hot towel shave’ verkrijgbaar. Hoe leuk is het om je vriend, vader of opa zo’n origineel cadeau te geven.

Klanten kunnen een afspraak maken via het online boekingssysteem van PlanDeKapper te vinden op de websites hieronder. Het is ook mogelijk via een app. In beide gevallen is het niet nodig om een account aan te maken. Ook kinderen zijn welkom. Bij de kapsalon is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Marco: www.herenkappers-rimmelzwaan.nl, 070 3273513.
Peter: www.kapperpetervantent.nl, 06 21876781.
Séline. www.slimhair.nl, 06 24604284.

Meer berichten