Logo hetkrantje-online.nl
<p>Demi Olsthoorn en Rick van Boheemen van boerderij Akkerlust.</p>

Demi Olsthoorn en Rick van Boheemen van boerderij Akkerlust.

ONDERNEMER VAN DE WEEK

Boerenkerstpakketten, ambachtelijk ijs en ijstaarten van boerderij Akkerlust

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Dat het leven op een boerderij saai zou zijn geldt zeker niet voor boerderij Akkerlust in Stompwijk. Op dit veeteeltbedrijf met 200 koeien bruist het van de activiteiten. Naast het gewone boerenleven van onder andere koeien melken is er een boerderijschool, worden er verschillende workshops gegeven, is er een bed&breakfast waar 4 hotelkamers en 4 appartementen worden verhuurd, wordt er sinds kort ook nog ambachtelijk ijs gemaakt en verkopen zij leuke boeren kerstpakketten.

De boerderij dateert uit 1765 en wordt gerund door de familie Van Boheemen. Vader Peter, moeder Coby en zoon Rick worden nu ook bijgestaan door schoondochter Demi Olsthoorn. En ook zij bruist van de ideeën. “Ik kom uit een ondernemersgezin en heb acht jaar in het bedrijf van mijn vader gewerkt.” Sinds zij bij haar vriend Rick op de boerderij woont werkt zij mee, maar denkt zij ook na over de mogelijkheden van de boerderij.

De boerderij is nog steeds als veehouderij in bedrijf. Daarnaast is de boerderij sinds 2008 gecertificeerd als educatieboerderij. Dit houdt onder andere in dat zij voor alle leeftijden, van 4 tot en met 17 jaar eventueel in samenwerking met de docent, een gericht lespakket aanbieden. In de oude hooiberg met sfeervolle open haard worden de groepen ontvangen waarna de leerlingen het boerenleven gaan ervaren volgens het principe belevend leren.

In 2010 is de oude Hollandse stal uit ongeveer 1890 gerenoveerd en zijn er vier appartementen en vier hotelkamers in gemaakt. Deze accommodaties worden verhuurdm uiteraard met een uitgebreid boerenontbijt dat bestaat uit zoveel mogelijk streekproducten en producten van eigen boerderij. Tijdens het verblijf kunnen gasten zich onderdompelen in het echte boerenleven waarbij duurzaamheid een grote rol speelt. Met de 966 zonnepanelen generen zij voldoende stroom voor eigen gebruik en leveren daarbij ook nog terug voor 65 huishoudens.

Inmiddels is schoondochter Demi haar eigen ijsmakerij ‘Van de boerderij’ begonnen. “In maart heb ik mij ingeschreven bij de kamer van koophandel. Ik wilde gelijk starten met de cursus ijsbereiding maar helaas gooide corona roet in het eten.” Maar Demi ging niet bij de pakken neerzitten en kocht spullen voor haar ijskeuken die zij in de stal opbouwde. De cursus ging alsnog van start en sinds juli maakt zij samen met Rick ambachtelijk boerenijs van dagverse weidemelk van de eigen koeien in verschillende smaken. 

Het ijs wordt verkocht bij de Coöp in Stompwijk en bij De Stompwijkse Kaasboer in Pijnacker. “Binnenkort ligt het ijs ook in de koeling van de Jumbo in The Mall of The Netherlands”, vertelt Demi trots. Daarnaast leveren zij aan horeca en komt Demi graag langs met haar ijskar op feesten, partijen, braderieën en foodtruckfestivals. Met haar onlangs afgeronde cursus ijstaarten maken breidt Demi binnenkort het assortiment uit met feestelijke ijstaarten.

Ook nieuw bij boerderij Akkerlust zijn de boeren kerstpakketten. Een uniek pakket met ambachtelijke streekproducten zoals boerenkaas, boeren pannenkoekenmix, ambachtelijke siroop, een melkfles met borrelnootjes, chocolade brokken, kaasbolletjes, Pronck Biergelei van Oma’s Lekkernijen uit Leiden, dadel walnoot brood en een kortingvoucher van Hotel Boerderij Akkerlust. Het is ook mogelijk om een pakket naar wens samen te stellen.

Kijk voor meer informatie over dit bruisende melkveehouderijbedrijf op www.hotelboerderij.nl en op www.vandeboerderij-akkerlust.nl of kijk op de facebookpagina van-de-boerderij.

Meer berichten