Loopbaancoaches Marie-José van der Laan en Bianca Spits helpen werkzoekenden op weg naar een baan (foto: Inge Koot).
Loopbaancoaches Marie-José van der Laan en Bianca Spits helpen werkzoekenden op weg naar een baan (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Gratis loopbaanadvies per 1 december 2020: bereid je voor op veranderingen in de arbeidsmarkt

Ondernemer in Beeld 425 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Iedereen tussen 18 en 66 jaar, of je nou werk hebt, werkeloos bent, ZZP-er of ondernemer bent, kan een traject van vier uur met een loopbaancoach krijgen. Juist in deze crisistijd waarin veel mensen hun baan dreigen te verliezen of al zonder werk zitten is dit, door de overheid gesubsidieerde, traject een uitkomst. De loopbaancoaches Marie-José van der Laan en Bianca Spits bieden dit traject aan.

De regeling is bedoeld om de werkzoekende te laten nadenken over zijn of haar eigen toekomstperspectief. Marie-José: “Jezelf blijven ontwikkelen zodat je kennis en vaardigheden goed blijven aansluiten op je huidige baan of op de veranderende arbeidsmarkt, dat is van belang.

Tijdens het ontwikkeladviestraject krijg je meer inzicht in je talenten en valkuilen. “Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Daar gaat het om”, zegt Bianca. Naast meer inzicht in je eigen competenties worden er ook praktische zaken aangepakt zoals het op orde brengen van je CV en je LinkedIn-profiel en krijg je tips over netwerken en jezelf presenteren. Vast onderdeel van het traject is een arbeidsmarktscan waarmee de huidige kansen op de arbeidsmarkt inzichtelijk worden gemaakt.

Bianca is 15 jaar geleden gestart met haar coaching & training bureau Bianca Spits. Marie-José is sedert 2006 actief als loopbaancoach en in 2014 gestart met haar bedrijf De Personal Impactcoach. Ook zij ondersteunt mensen met het succesvol richting geven aan hun loopbaan.

Marie-José en Bianca hebben de krachten gebundeld. In februari is Bianca met haar bedrijf vanuit Den Haag verhuisd naar het voormalige gemeentehuis aan de Herenstraat 42, waar Marie-José al enige tijd gehuisvest is. Toen begin augustus 2020 de subsidiepot beschikbaar kwam, waarmee alle werkenden en werkzoekenden een kosteloos ontwikkeltraject kunnen gaan volgen bij een erkende loopbaanprofessional, zijn zij de samenwerking aangegaan.

Voor de tijdelijke subsidieregeling ‘NLleertdoor’ was zoveel belangstelling dat de pot van 20.000 loopbaantrajecten begin september al leeg bleek te zijn. “Wij moesten heel veel aanvragers teleurstellen”, zegt Marie-José. “Maar onlangs is bekend geworden dat er dit jaar per 1 december 2020 weer subsidie beschikbaar komt, waar nog eens 50.000 mensen gebruik van kunnen maken. Om te voorkomen dat aanvragers weer te laat zijn, willen we geïnteresseerden vragen zich nu al te melden.”

Naast de mogelijkheid van het gratis ontwikkeladvies, werken Bianca en Marie-José in hun coaching beiden met een uniek instrument dat op een mooie manier inzichtelijk maakt waar je natuurlijke talenten liggen. De ACT® is een slimme, innovatieve methodiek die op heldere, gedetailleerde wijze in slechts 15 minuten een antwoord geeft op vele vragen, zoals: Welke kwaliteiten bezit ik van nature en welke niet? Benut ik al mijn kwaliteiten in mijn huidige functie? Op welke manier neem ik beslissingen? Hoe reageer ik onder druk?

Meer informatie en aanmelding op www.biancaspits.nl en www.depersonalimpactcoach.nl of bel 0654384865 (Bianca), 0614123923 (Marie-José).

Uit de krant