Onderschrift: Aad van der Wansem, Nancy Kappetein en Fred van Hooydonk zien de toekomst optimistisch tegemoet (foto: Bakker Communicatie).
Onderschrift: Aad van der Wansem, Nancy Kappetein en Fred van Hooydonk zien de toekomst optimistisch tegemoet (foto: Bakker Communicatie).

‘Passie én betrokkenheid’

Ondernemer in Beeld 94 keer gelezen

Voorburg - Aannemersbedrijf Van den Akker bestond dit jaar 85 jaar. Ondanks de recessie slaagde de bouwspecialist er in om een gezonde orderporte-feuille te bewerkstelligen. Opvallend is dan ook de passie binnen Van den Akker. “De enorme variatie in ons werk blijft geweldig om te ervaren”, zegt Aad van der Wansem, die samen met Nancy Kappetein en Fred van Hooydonk de directie vormt. “Onze grote kracht is dat we inzetbaar zijn voor grote projecten maar ook voor kleinere klusjes én dat we alles in huis hebben. Dan kun je onder andere denken aan timmerlieden, loodgieters, tegelzetters en metselaars”.

Door Bart Bakker

Van den Akker beschikt over een eigen machinale houtbewerking waar bijvoorbeeld ramen, kozijnen, deuren, balkonhekken, tafels, lijstwerken, (maatwerk)kasten en zelfs keukens worden vervaardigd. Ook collega-bedrijven weten ons te vinden voor het machinaal werk en particulieren voor het leveren van een raam, hek, patrijspoorten of houten delen. “Het meedenken met de klanten spreekt ons erg aan”, zegt Nancy. Veel mensen kiezen er momenteel voor om hun huis niet te verkopen, maar om te renoveren of aan te bouwen. We geven hier graag advies over”.

‘Ontzorgen is onze kracht’

“Ontzorgen is onze kracht” zegt Fred. “Ik ben er trots op als de verbouwing naar tevredenheid en wens van de klant is gerealiseerd. Het blijft voldoening geven het project te zien vorderen naar de situatie die de opdrachtgever voor ogen heeft”, aldus Fred. We streven als team er naar om transparant te werken en met de klant een vertrouwensband op te bouwen door gedurende de bouwfase veel te overleggen, direct op de wensen van de klant in te kunnen spelen en de financiën te bewaken.

“Onze missie is om volgend jaar de continuïteit te waarborgen, want uit de mediaberichten blijkt dat er nu iedere week in Nederland vijf aannemers failliet gaan en er maandelijks zo’n 950 bouw cao-ers zonder werk komen”, aldus Aad. “We willen door naar het 100-jarig bestaan en verder. “De bouw is de motor van de economie en vormt een hele belangrijke schakel”.

‘Historie’

Het bedrijf kent een boeiende historie. Herman van den Akker begon in 1927 vanuit een houten werkplaats op het Westeinde in Voorburg en wist zijn bedrijf ondanks de armoede van de grote depressie eind jaren twintig en de Tweede Wereld oorlog toch uit te breiden. Op 56-jarige leeftijd overleed de oprichter, waarna zijn zoon André van den Akker het bedrijf overnam. De houten keet en schuur maakten vervolgens plaats voor een modern kantoor en nieuwe werkplaats. Uit de eigen gelederen werd Aad van der Wansem aan het management toegevoegd. “Ik werk inmiddels 47 jaar bij het bedrijf”, vertelt hij. “Ik belde als 17-jarige jongen in 1966 aan bij Van den Akker om te solliciteren als timmerman. Na veel scholing kreeg ik de leiding over grote projecten”. In 1994 werd aan het Westeinde een naastgelegen fabriekscomplex aangekocht. Nadat dit complex gesloopt was, werd het gebied door het aannemersbedrijf ontwikkeld voor woningbouw. “We verhuisden vervolgens naar Leidschendam”, aldus Aad van der Wansem. “Van de ene Vlietoever naar de andere. Na 70 jaar Voorburg als thuisbasis te hebben gehad, verhuisden we in 1997 naar het Schietlood in Leidschendam, tegenwoordig gemeente Den Haag”. Sinds mei vorig jaar zijn Nancy Kappetein en Fred van Hooydonk aan de directie toegevoegd.

‘Jubilea’

,,We voelen nog altijd de warmte van een familiebedrijf”, zegt Nancy. “Dit jaar vierden wij naast ons 85-jarig bestaan ook een 12½-jarig jubileum, voor drie medewerkers een 25-jarig jubileum en voor een medewerker zelfs een 50-jarig jubileum”.

‘Werkgebied’

“We werken nog altijd veel voor particulieren, scholen, kerkelijke instanties, architecten, overheden en woningbouwcorporaties”, vult Nancy aan. “In Leidschendam-Voorburg zit het grootste gedeelte van onze klantenkring. In deze gemeente liggen de ‘roots’ van ons bedrijf, maar we verrichten werkzaamheden in de hele regio Zuid-Holland

Voor nadere achtergrond informatie kan men kijken op de website www.avandenakker.nl Bellen of mailen kan ook naar 070-4140440 info@avandenakker.nl

 

Uit de krant