Bij Ria kan men terecht met klachten als allergieën, blessures, concentratieproblemen, angsten, stress en verslavingen tot 'niet lekker in je vel zitten' of vermoeidheid (foto: Inge Koot).
Bij Ria kan men terecht met klachten als allergieën, blessures, concentratieproblemen, angsten, stress en verslavingen tot 'niet lekker in je vel zitten' of vermoeidheid (foto: Inge Koot).

Ria Mulder: 'Het lichaam is een perfect werkende fabriek maar soms zijn er blokkades'

Ondernemer in Beeld 1.471 keer gelezen

Voorburg - "Het menselijk lichaam is zo interessant. Het is een perfect werkende fabriek, alles is prima op elkaar afgestemd, maar soms zijn er blokkades, lichamelijk of geestelijk." Het signaleren van die blokkades is al 25 jaar een specialisme van natuurgeneeskundige Ria Mulder. Met haar jarenlange ervaring in kinesiologie, massage, healing, acupressuur en celzouten weet zij welke behandeling nodig is om het lichaam weer in balans te krijgen.

In het bijzondere pandje aan het Zwarte Pad 19 bevindt zich de praktijkruimte van Ria. Al 25 jaar en nog steeds behandelt zij met veel overgave haar cliënten. "Dagelijks nog verbaas ik me erover wat er uit mijn handen komt. Ik zie vaak in één oogopslag waarvoor mensen komen en wat ze hebben, zonder dat zij het mij vertellen. Dat is nog steeds heel bijzonder."

Vanuit haar eigen ervaring is Ria geïnteresseerd geraakt in de Kinesologie. "Ruim dertig jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Er was van alles mis en in de reguliere medische wetenschap kwam ik niet verder. Omdat ik maar niet opknapte, ging ik zelf op zoek en kwam in de alternatieve geneeskunde terecht." Na deze goede ervaring is zij de opleiding tot Kinesoloog gaan volgen. "Ik heb 5 jaar samengewerkt met mijn docent maar ik had zelf zoveel ideeën. Ik wilde mijn eigen praktijk starten." Zij kocht het pandje aan het Zwarte Pad 19, een voormalige garage. Met hulp van haar echtgenoot die een eigen timmerbedrijf heeft, verbouwde zij het tot praktijkruimte. Sindsdien heeft zij honderden mensen van uiteenlopende klachten afgeholpen. "Mijn cliënten variëren in leeftijd van 14 dagen tot 94 jaar", vertelt zij lachend. Bij Ria kan men terecht met klachten als allergieën, blessures, concentratieproblemen, angsten, stress en verslavingen tot 'niet lekker in je vel zitten' of vermoeidheid. "Lichamelijke klachten hebben vaak een diepere oorzaak. Omdat ik de mens als geheel behandel, krijgen patiënten inzicht in het hoe en waarom van hun klachten."

Kinesiologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de motoriek van het menselijk lichaam. Hoe beweegt het lichaam en hoe functioneert en presteert het. Na deze opleiding raakte Ria zo gefascineerd door het lichaam waardoor zij zich verder wilde ontwikkelen. Zij haalde haar diploma sportmasseur en deed de opleiding Reiki Tera Mai™. "Reiki is gericht op de balans tussen lichaam en geest." Maar daar bleef het niet bij. Zij zocht naar een oplossing voor het reguleren van de verstoorde energiebalans en vond deze in Healing en acupressuur. "Hier leerde ik om met mijn handen de energiebanen in het lichaam te herstellen." Maar nog steeds wil Ria haar kennis verbreden. Zo is zij hevig geïnteresseerd geraakt in de werking van mineralen. "Samen met een aantal collega's volg ik een workshop hierover."

Tijdens het eerste consult neemt Ria uitgebreid de tijd voor een gesprek over de voorgeschiedenis en voor onderzoek. "Ieder mens is namelijk uniek en ieder lichaam vereist een andere behandeling, een andere aanpak", vindt zij. Ria behandelt naast de reguliere medische wetenschap en niet in plaats van.
Meer informatie is te vinden op: www.ria-mulder.nl. Bel voor het maken van een afspraak naar: 070) 387 39 96.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant