De kruising van de N14 (richting Wassenaar) met de Heuvelweg (r) en de Mgr. Van Steelaan in Leidschendam-Voorburg (foto: Henri Cormont).
De kruising van de N14 (richting Wassenaar) met de Heuvelweg (r) en de Mgr. Van Steelaan in Leidschendam-Voorburg (foto: Henri Cormont). Henri Cormont
VRAGEN AAN COLLEGE

VVD is klaar met vertraging aanpak N14

Politiek 17 keer gelezen

Leidschendam - Wat betreft de VVD heeft ondertunneling van de N14 prioriteit voor een goede doorstroming en verkeersafwikkeling.

“Al jaren is onze gemeente in gesprek met onder andere Rijkswaterstaat en de Provincie over de ondertunneling van de kruispunten op de N14. Van de week kwam het bericht naar buiten dat de verbreding van de A4 voorlopig van de baan is”, aldus de VVD in een brief. 

De fractie van de partij wil graag weten wat de effecten hiervan zijn voor de gemeente en dan met name voor de aanpak van de N14. Ook wil de VVD graag weten wat de status is van de geluidswerende voorzieningen die er zouden komen bij de A4. Daarover zijn vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De VVD wil onder meer dat het college aangeeft of er contact met Rijkswaterstaat geweest om de prioriteit van de ondertunneling van de N14 namens de gemeente te benadrukken en of het college daar eventueel nog wat aan gaat doen. De fractie hoopt dat de projecten A4 en N14 los van elkaar staan en wil dat graag door B&W bevestigd zien. 

Tot slot wil de VVD weten of al bekend wanneer de werkzaamheden aan de N14 kunnen starten.

Uit de krant

Uit de krant