RKAVV bekert verder en Wilhelmus wint inhaalduel op karakter | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Lovette Felicia (RKAVV 2) heeft zojuist het winnende doelpunt gescoord (foto: AW).
Lovette Felicia (RKAVV 2) heeft zojuist het winnende doelpunt gescoord (foto: AW).

RKAVV bekert verder en Wilhelmus wint inhaalduel op karakter

  •   102 keer gelezen   Sport

RKAVV-Barendrecht 2 b.n.o.

Het is donderdagavond 14 november. De training van de spelersselectie van RKAVV zit er net op. De spelers douchen. De clubavond staat op het moment van beginnen. Op donderdagavond blijven spelers, technische en begeleidingsstaf na de training altijd langer in het clubgebouw. De trainersstaf zit zoals elke week op donderdagavond bijeen voor het opstellen van de spelerslijsten voor 1e en 2e elftal. De namen worden altijd op papier gezet en in de kantine opgehangen. Dat RKAVV 1 en 2 beiden aan hetzelfde bekertoernooi deelnemen is niet uniek. Vorig seizoen mocht RKAVV 2 aan het toernooi deelnemen, omdat de reserve-hoofdklasser een seizoen eerder een periodetitel in de wacht had gesleept. Dit seizoen mag de spelersgroep van trainer Patrick van Pruijssen meedoen, omdat het vorig seizoen kampioen was geworden. Het eerste elftal zou op zaterdagnamiddag voetballen tegen zaterdag reserve-hoofdklasser Barendrecht 2; het 2e een dag later tegen tweedeklasser HVV. Zo zag het eruit, totdat de telefoon ging.

Elftalmanager Jonas Bloemen nam op. Het was Barendrecht aan de lijn. Het gesprek duurde niet lang. Barendrecht was niet in staat om een representatief elftal op de been te brengen en zegde de wedstrijd af. Bloemen liep naar de technische staf om het te melden. De spelerslijsten waren nagenoeg af, maar door de mededeling van Bloemen konden die de prullenbak in. De ook aanwezige wedstrijdcoördinator van RKAVV Peter Haneveld, naast zijn vrijwilligerswerk bij RKAVV óók actief geweest bij het KNVB District West 2 en dus geen onbekende in het voetbalwereldje, belt dezelfde avond nog met de 2e elftaltrainer van Barendrecht. “Hij had maar 8 spelers tot zijn beschikking en moest daarvan op donderdagavond nog eens 3 spelers aan het eerste elftal uitlenen. Het elftal met zes A-junioren aanvullen vond hij te veel roofbouw op die jongens. Zonder te spelen zijn we nu een ronde verder. Vrijdag kregen we de officiële bevestiging van de KNVB.” In KNVB-vaktermen heet dat Bezoekers Niet Opgekomen (b.n.o.).

Niet alleen op het voetbaltechnische vlak gebeurt er wekelijks een hele hoop bij iedere voetbalclub. Op het bestuurlijke vlak staat RKAVV op het punt om een zeer grote verandering door te voeren. Op 28 november wordt de algemene ledenvergadering (ALV) bijeen geroepen om de leden te vragen in te stemmen met de benoeming van een totaal nieuw bestuur. Op basis van een nieuw bestuursmodel, waarin 5 leden en 2 bestuurssecretarissen zitting nemen die weer ondersteund worden door uitvoerende hoofdcoördinatoren, zal de club op weg naar haar 100-jarig bestaan in 2021 gaan. Althans als de leden het voorstel van de anderhalf jaar geleden opgerichte speciale commissie overneemt.

De commissie is op verzoek van en in samenwerking met het aftredende bestuur aan de slag gegaan om zoveel mogelijk posities in te vullen. Gedurende die zoektocht hebben zijn veel mensen gesproken die taken zijn gaan oppakken of die hebben aangegeven om op projectbasis hun kennis en kunde ter beschikking te willen stellen. Hiermee heeft het nieuwe beoogde bestuur een groep vrijwilligers om zich heen gekregen om mee te sparren en om taken bij onder te kunnen brengen. Een van de commissieleden Sandra Gijsbertsen: “Het nieuwe bestuur bestuurt op afstand en laat de praktijk over aan de hoofdcoördinatoren. Nu is het bijvoorbeeld zo dat als de voorzitter de kantine binnenkomt hij direct voor een cashflowprobleem of iets dergelijks kan worden aangeklampt.”

RKAVV 2-HVV 2-1

Omdat het eerste elftal zaterdag niet in actie kwam, veranderde de opstelling van RKAVV 2 drastisch. Met het oog op de Hoofdklasse competitiewedstrijd HBS-RKAVV, de clash tussen voormalig RKAVV trainer Bas Steffens en de huidige RKAVV trainer Maurizio Ceccucci (die onderling overigens een zeer goede verstandhouding met elkaar hebben), konden (wissel)spelers met weinig speelminuten en spelers die net terug zijn van blessures wel wat spelritme gebruiken. Bovendien waren 3 van de 4 selectiekeepers geblesseerd. Binnen de regels en afspraken van de KNVB werd dan ook, op Luuk van der Sman na, een compleet eerste elftal opgesteld. Dit tot ongenoegen van de tweede elftalspelers zelf, zoals tweede elftaltrainer Patrick van Pruijssen aangeeft. “Het is logisch dat spelers hierover hun mening geven. Zij zijn het tenslotte geweest die het hebben afgedwongen dat ze aan het bekertoernooi voor eerste elftallen mogen meedoen. Dat zou ik als voormalig selectiespeler ook hebben en is een hele gezonde gedachte, maar het clubbelang gaat boven het individuele belang. Het is altijd en bij iedere club zo geweest dat het eerste elftal het belangrijkst is.”

Samen met hoofdtrainer Maurizio Ceccucci coachte Van Pruijssen het elftal naar een zeer late overwinning. “Het was inderdaad niet best wat we op voetbalgebied lieten zien. HVV, een goede talentvolle ploeg onder leiding van een in het betaald voetbal doorgewinterde trainer als André Wetzel, heeft driekwart wedstrijd voor gestaan. Gelukkig kan ik met mijn elftal verder bekeren. RKAVV 1 en 2 zitten samen bij de laatste 32 clubs. SC Feyenoord zou ik een mooie tegenstander voor mijn ploeggie vinden.”

Wilhelmus-HMSH 1-0

Op het prachtige sportpark Westvliet (opgeknapte tribune, nieuw (kunst)gras en zonnige staantribune; hoofdklasse ‘plus’ waardig) haalde tweedeklasser in tegen het eerder dit seizoen door de KNVB voor een onderzoek naar een gestaakte wedstrijd tijdelijk stopgezette HMSH. Omdat het speelweekend met een inhaal- en bekerprogramma was hadden Dylan Kasius, Yuri Bruno en Cedric Aké verblijven in het buitenland belegd, waardoor het elftal van trainer Oscar Laguna Burgos niet op zijn sterkst aan de start verscheen. “We hadden het inderdaad moeilijk. Zeker een speler als Yuri Bruno werd gemist. Als geen ander kan hij een elftal op sleeptouw nemen. Verder mis ik nog altijd Mathijs Wartna en Kevin Besamusca, die van blessures terugkomen.”

Desondanks kijkt Laguna Burgos op een goede wedstrijd van zijn ploeg terug. “Net als uit bij Oliveo, waar we wonnen, toonde de ploeg karakter. Tegen koploper Hillegom heb ik daarnaast ook gezien dat we kunnen voetballen en kansen kunnen creëren. Tegen HMSH gebeurde dat zondag helemaal. Wat wij niet doen is dat we onszelf voor het creëren van zoveel kansen belonen. Ik heb echt hele mooie aanvallen gezien.”

HMSH-aanvoerder Achmet Akbulut, die 3 periodes bij Wilhelmus voetbalde, was teleurgesteld in zijn ploeg. “De trainer is al een week ziek, een speler wilde niet gewisseld worden waardoor de assistent-trainer zijn eigen zoon, die goed speelde, maar van het veld afhaalde en we speelden met Ali Boussabon. Dan spelen we altijd anders.”

Boussabon (ex-prof o.a. ADO Den Haag, FC Utrecht & Feyenoord) is voetbalanalist bij FOX Sports Eredivisie. Omdat FOX geen interlands covert had Boussabon een vrij weekend. Akbulut ziet verschil in met en zonder Boussabon voetballen. “Zonder hem verloopt ons spel sneller. We hebben dit seizoen echt goede wedstrijden met snel voetbal gewonnen, o.a. in de beker bij eersteklasser S.V. Honselersdijk. Wanneer Ali bij ons meedoet draait het spel misschien wel te veel om hem.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>