Wilhelmus de enige club die afgelopen weekend won | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
HBS (Ian Baggerman) liep voor rust achter RKAVV (Remco Overdevest & Jeremy v. Lochem) aan (foto: AW).
HBS (Ian Baggerman) liep voor rust achter RKAVV (Remco Overdevest & Jeremy v. Lochem) aan (foto: AW).

Wilhelmus de enige club die afgelopen weekend won

  •   114 keer gelezen   Sport

HBS-RKAVV 3-0

De uitslag tegen de club van trainer Bas Steffens (ex-RKAVV & Forum Sport) en de spelers Ian Baggerman (ex-Forum Sport) en Can Memisoglu (ex-jeugdspeler Forum Sport) doet vermoeden dat RKAVV werd afgedroogd, maar niets was minder waar. RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci: “Voor rust waren we beter en zeker tot halverwege, toen uit een onterecht gegeven directe vrijetrap 1-0 werd gescoord, heer en meester! In die fase kregen we wat kleine kansen die we niet afmaken en kreeg HBS geen kans.”

Na rust kwam RKAVV de 1-0 niet meer te boven. Ceccucci: “We kwamen niet meer in ons spel en bij een miscommunicatie tussen verdediger en keeper werd het 2-0. De 3-0 was een formaliteit.” Na afloop zaten de beide trainers, die elkaar goed liggen, gebroederlijk naast elkaar aan de bar van het clubgebouw. “Natuurlijk hebben Bas en ik onderling respect voor elkaar. We kennen elkaar uit het wereldje en Bas kwam vaak kijken toen hij nog bij Forum Sport zat. Maar ik had met mijn ploeg heel graag willen winnen om HBS zo op 7 punten van ons te zetten. Helaas liep het anders. De focus gaat nu op Quick’20. Ik weet nog niet heel veel van die ploeg maar daar gaan we ons deze week mee bezighouden.”

Forum Sport-Voorschoten’97 1-1

Naar aanleiding van de verloren uitwedstrijd bij Neptunus Schiebroek 2 weken eerder zou een keeperswissel tot de mogelijkheden hebben behoord, maar de toen onrustig overkomende Justin van Look was dit keer ‘de man van de wedstrijd’. De keeper stond vorig seizoen nog bij de tegenstander onder de lat en dat motiveerde hem klaarblijkelijk. De late gelijkmaker deed de maker spits Luuk Goedbloed goed. Hij maakte ervoor in zijn val ongelukkig hands in zijn eigen strafschopgebied, waaruit de benutte strafschop voortkwam. Trainer Dennis den Turk had op zich een aangename middag gehad. “Het was een leuke wedstrijd met 2 aanvallend voetballende ploegen, die beiden mogelijkheden kregen en waarbij de beide keepers goed waren. Rond een uur spelen vond ik Voorschoten’97 iets beter. De penalty was terecht. Vanaf dat moment zijn wij achterin meteen 1 op 1 gaan spelen om met een man extra voorin de gelijkmaker te forceren. Voorschoten’97 hield ons in de wedstrijd door de ruimte die wij weggaven niet goed te benutten. In blessuretijd maakten we daardoor de 1-1. Die uitslag vonden wij verdiend. BVCB uit wordt weer een wedstrijd op zich. Dat zij 4 punten onder ons staan zegt niets.”

Altior-Wilhelmus 1-2

Net als HMSH thuis vorige week was het een moeizame wedstrijd voor de ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos. “Van onze kant was het een hele matige wedstrijd. Het probleem is dat we vaak moeilijke oplossingen zoeken in plaats van simpel te spelen. In de eindpass zijn we vaak slordig. Positief is wel dat we weer keihard gewerkt hebben en wederom 3 punten hebben kunnen bijschrijven.” De dubbele overwinning kan Wilhelmus een boost geven. Laguna Burgos: “Thuis tegen DOSR, dat 2 punten onder ons staat, wordt weer een 6 punten wedstrijd. Als we die in winst kunnen omzetten nestelen we ons redelijk in de middenmoot. Als alles klopt kunnen wij van iedereen winnen, maar dan moet ons spelniveau wel omhoog en het beter lopen dan afgelopen zondag.”

Kethel Spaland-Stompwijk’92 3-1

“Voetballend waren wij wederom de betere ploeg”, zegt trainer Patrick Kamperveen, die weinig vleiend over de thuisclub was. “Er zat heel veel negativiteit bij die ploeg. Alles in hun ogen was slecht; scheidsrechter, beide grensrechters, en wij natuurlijk. Het publiek óók! Dat was vanaf een hoog terras luidruchtig, beledigend en negatief. De gelijkmaker was buitenspel, de 2-1 een kopbal in de kruising en de 3-1 in blessuretijd miscommunicatie. Aan de bal waren we prima, maar verdedigend kan en moet het beter.” De jeugdspelers Tjebbe Janson en Kevin van Bemmelen debuteerden. Kamperveen: “Kevin deed het prima. Hij moet nog wennen aan het tempo en ook leren waar zijn krachten in balbezit liggen. Verdedigend was hij ijzersterk en hij heeft een goede trap in zijn linkerbeen. Hij gaat nog enorm groeien. Dat weet ik zeker! Tjebbe liet ik invallen om meer snelheid voorin te krijgen.” Koploper Full Speed thuis wordt niet gevreesd. Kamperveen: “We zijn een team in opbouw. Een mix van jong en oud met 4 eerstejaars senioren in de basis. Er zit potentie zat in deze selectie en bij onze JO19.”

SEV-TAC’90 2-4

“Na de 1-0 voorsprong hebben we helaas net iets teveel fouten gemaakt tegen een goede tegenstander”, zegt trainer Kenneth Soechit. De 1-2 en 2-3 achterstand kwam SEV niet meer te boven, waarna de 2-4 in de extra tijd viel. “Maar het had ook zomaar 3-3 kunnen worden. Er is in ieder geval keihard gewerkt en goed gevoetbald, maar we hebben onszelf niet beloond en twee keer de paal getroffen.” De opdracht tegen Laakkwartier is helder. Soechit: “Om bij te blijven in de subtop moeten we winnen. Ondanks dat we 6 punten op Laakkwartier voor staan wordt het net als elke wedstrijd lastig, maar winnen is niet onmogelijk.”

RKAVV-UVS(vrouwen) 2-4

“Zonder Vreni van Herk (achillespeesblessure), Sylvia van Leeuwen (kuitblessure), Sam Wouters (enkelblessure), Merijn Buitenhek (liesblessure) en een last minute afzegging is het ons tegen de koploper helaas niet gelukt”, zegt trainer Nikita van der Wijngaard. “We lieten even ons koppie hangen, waaruit het in korte tijd 0-3 werd, maar hebben verder prima ons best gedaan. Daarmee complimenteerde UVS ons, wat altijd leuk is natuurlijk. We hebben vaker laten zien dat we van een achterstand terug kunnen komen, dus daar moeten we eerder naar toe werken met z’n allen!” Tegen top 3 club Jodan Boys wordt het weer een flinke klus. Van der Wijngaard: ”We weten hoe ze spelen, 1-4-4-2, en daar hebben we het altijd lastig mee. Deze week gaan we daar aandacht aan besteden. Ik hoop met een grote en fitte groep te kunnen aantreden en de puntjes te kunnen pakken.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>