RKAVV, SEV & RKAVV Vrouwen winnen in laatste speelweekend | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Lovette Felicia (RKAVV) kreeg veel kansen maar anderen scoorden.
Lovette Felicia (RKAVV) kreeg veel kansen maar anderen scoorden.

RKAVV, SEV & RKAVV Vrouwen winnen in laatste speelweekend

  •   142 keer gelezen   Sport

RKAVV-RkvvVelsen 2-1

De 3e zege en 6e thuisoverwinning op rij leverde een 6e plaats op in het herfstkampioenschap, waarin RKAVV 14 wedstrijden speelde, 7 keer won, 2 keer gelijkspeelde en 5 keer verloor. In die serie wedstrijden werd 37 keer gescoord, wat nog steeds het hoogste aantal gescoorde doelpunten in de hoofdklasse A is. Daarentegen moesten 27 doelpunten worden geïncasseerd, maar wie let daar op als het de bedoeling van het spelletje is dat je om een wedstrijd te winnen minstens en slechts 1 doelpunt meer moet maken dan je tegenstander? De overwinning volgde op een weekend waarin RKAVV ook op financieel terrein flink scoorde. Allereerst schreef de Grote Club Actie vrijdag het voor RKAVV-begrippen recordbedrag van dik €6000 op de rekening bij voor de inspanningen die door heel veel clubleden was verricht om in de eerste competitiehelft zoveel mogelijk clubloten te verkopen, waarvan per verkocht lot een deel in de clubkas terecht zou komen. Vrijdagavond vond de 5e spectaculaire Kerstveiling in het clubgebouw plaats. Onder andere de gesigneerde voetbalshirts van Robin van Persie, Nathan Aké en Christiano Ronaldo gingen naar de hoogste bieder. De tweedehands Renault, die het Leidschenveense Auto Centrum Leidschendam beschikbaar had gesteld, leverde €2700 op. De veiling leverde een recordopbrengst op, waarvan €3200, 10% van de totaalrecette, naar de fietstoertocht stichting Den Haag Texel ging. Heel veel RKAVV-ers fietsen en anderen fietsen ieder jaar geld bijeen voor de vrijetijdsbesteding van patiënten van het Juliana Kinderziekenhuis. RKAVV beleeft een fraaie Kerst, maar heeft daar op alle fronten flink veel inspanningen voor verricht.

VV Brielle-Forum Sport 1-1

De in de as van de zaterdag eersteklasser spelende Jordy Pronk (schorsing) en Nychel l’Ami (blessure) ontbraken en na 20 minuten spelen moest de snelle en behendige spits Marc du Chatenier zich al met een spierblessure laten vervangen. Tegen de nummer 3 in 1B kregen de Voorburgers desondanks veel kansen en mogelijkheden. Met wat meer gogme en overleg zouden de 3 punten mee naar Voorburg terug zijn genomen. Met de remise was Brielle meer blij dan Forum Sport, al is een gelijkspel uit bij de nummer 3 natuurlijk niet slecht. De komende 6 weken (winterstop) komt Forum Sport niet in actie, al voetbalt het 2e elftal zaterdag nog wel voor de beker thuis tegen RVVH2 (12:00 uur). Forum Sport sluit 2019 af op een 9e plaats met 15 punten. Onder de vanuit de eigen club doorgeschoven nieuwe hoofdtrainer Dennis den Turk speelde Forum Sport 12 wedstrijden, waarvan er 4 gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 5 verloren werden. Het doelsaldo is -2; 22 doelpunten voor en 24 tegen.

Opstelling: Justin v. Look; Gijs Hebing, Sebastiaan v. Beek, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Hugo v. Diepenbeek (68. Oualid Faik), Jeroen Reinking, Tom Bijen; Marc du Chatenier (20. Lorenzo Seymonson), Luuk Goedbloed, Edoardo Saurwalt. Doelpunt: De Graaf (0-1).

Wilhelmus-HVV 2-4

Na het kampioenschap in de derde klasse voor de zomer staat Wilhelmus inmiddels in de middenmoot van de zondag 2e klasse C. Tegen de nummer twee op de ranglijst had Wilhelmus voor rust een kwartier lang niets in te brengen. Alleen Pupil van de Week keeper Luca Consten (JO11-4) scoorde, maar dat was omdat traditiegetrouw hij na de aftrap alleen en ongehinderd op de keeper van de tegenpartij mocht aflopen. Vier beauty’s van doelpunten in een kwartier (15e-30e minuut) moest Wilhelmus incasseren. De thuisploeg stond erbij en keek ernaar en trainer André Wetzel, die in 1989-1990 trainer van Wilhelmus was nog voordat hij betaald voetbaltrainer werd, genoot. Zijn dit seizoen nog ongeslagen ploeg maakte ook in het bekertoernooi indruk door eerder dit seizoen in Leidschendam pas in de slotfase van RKAVV 2, dat legitiem versterkt was met 10 1e elftalspelers, te verliezen. Alle spelers van Wilhelmus kwamen na de rust beter uit de verf, maar de op 3 punten van koploper SV Hillegom staande nummer 2 liet zich niet meer dan twee keer verassen. De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos staat nu 9e, maar kan nog 6e worden, wanneer de eerder dit seizoen in de rust gestaakte wedstrijd tegen en bij ASC (stand: 0-1) zondag wordt gewonnen.

Opstelling: Rick v.d. Mast; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Levi Schut, Jasper Wartna; Ruben Gyamfi, Jacky Adam, Bud de Bree; Kevin Besamusca (53. Amit Jagai), Jake Smart, Cedric Aké. Doelpunten: Smart & Adam.

Stompwijk’92-Slikkerveer 0-1

Terwijl de tot voor kort jarenlang achtereen voor Stompwijk’92 uitkomende grillige maar soms gretige buitenspeler Enrico Geus zichzelf met 2 doelpunten bevrijdde tegen en bij Westlandia en zijn ploeg mede daardoor aan de ruime 1-4 uitzege hielp, was zijn voormalige club in mineur stemming.

De club werd eerder in de week opgeschrikt door het bericht dat haar selectiespeler Marvin van Berkel (21) in zijn slaap aan een hartstilstand was overleden. Het clubbestuur had dagen voorafgaande aan de wedstrijd contact gehad met trainer en spelersgroep, maar ondanks het verdriet wilden technische staf en spelersgroep graag voetballen. Na een indrukwekkende minuut stilte deed een met rouwbanden om de arm spelend Stompwijk’92 er alles aan om van de nummer 3 in de zondag 3e klasse B te winnen voor Marvin, maar de ploeg van trainer Patrick Kamperveen staat nu 10e en gaat helaas de winterstop in met slechts 10 punten uit 12 wedstrijden.

Er werd voor de winterstop 2x gewonnen, 4x gelijkgespeeld en 6x verloren. Die statistieken zeiden zondag niemand iets. De gedachten gingen en gaan uit naar Marvin en zijn nabestaanden.

Semper Altius-SEV 0-3

Tegenstander was de tot dat moment nog ongeslagen koploper die alle thuiswedstrijden met aanzienlijk verschil had gewonnen. SEV ploetert de laatste weken en roeit met de riemen die het heeft. Een doemscenario hing in de lucht, maar de ploeg van trainer Kenneth Soechit torpedeerde dat resoluut. Of zoals clubwatcher Jack Orta het op de clubwebsite omschreef: “Jeremy Knegtmans organiseerde achterin, Tim de Jong verdeelde op het middenveld en Jasper Koning was ongrijpbaar in de spits.” SEV sluit 2019 af op de 5e plaats. In 12 wedstrijden werd 7x gewonnen, 2x gelijkgespeeld en 3x verloren. De 23 punten werden met 30 goals voor en 25 goals tegen behaald. De winterstop is een welkome periode voor de club, zodat alle afwezigen door blessures of werk kunnen terugkomen.

Opstelling: Björn Henrichs; Roland Groeneweg, Thomas Lomonaco, Jeremy Knegtmans, Martijn Kersten; Roel Vogel, Tim de Jong, Michiel v.d. Zwan; Niels v. Houwelingen, Jasper Koning, Justin Wühl. Doelpunten: v. Houwelingen & Koning (2).

Den Hoorn-RKAVV(vrouwen) 2-6

De overwinning van de nieuwe nummer 4 op de oude nummer 4 in 2B was een mooi slotstuk van 2019. Trainer Nikita van der Wijngaard vindt dat haar ploeg nog veel tegendoelpunten krijgt. Dat wil ze na de winterstop echt anders zien. Ze wil met haar ploeg wel eens de 2e klasse uit; een mooi doel voor 2020.

Opstelling: Sterre v.d. Zalm; Vreni v. Herk, Merijn Buitenhek, Michelle Hersmis, Francis Koning (46. Nina v.d. Hoeven); Lotte Langerak, Lotte Barmentloo, Sam Wouters; Romy v.d. Helm (46. Lisa de Jong), Sylvia v. Leeuwen (70. Jenske Kroes), Jessie v. Leeuwen). Doelpunten: J. v. Leeuwen (2), v.d. Helm, Barmentloo, Kroes & De Jong.

Inhaalprogramma

Zondag 22 december ASC-Wilhelmus (2e helft; stand 0-1), 14:00 uur, Abtspoelweg, Oegstgeest.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>