Voetbalclubs maken zich op voor start competitie na winterstop | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
RKAVV-teammanager Rob van Pruijssen (hier met zoon Petter van Pruijssen) gaat op zoek naar nieuwe assistent-trainer.
RKAVV-teammanager Rob van Pruijssen (hier met zoon Petter van Pruijssen) gaat op zoek naar nieuwe assistent-trainer.

Voetbalclubs maken zich op voor start competitie na winterstop

  •   425 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - de lokale clubs in Leidschendam-Voorburg maken zich op voor de tweede helft van de voetbalcompetitie.

RKAVV

Nieuws in de eerste week van het nieuwe jaar was dat Jan de Jong jr. vanaf 1 juli niet langer assistent-trainer bij het eerste elftal en ook niet langer hoofd jeugdopleidingen is. De Jong jr. wordt hoofdtrainer bij de ambitieuze zaterdag vierdeklasser Graaf Willem Vac aan de Roggewoning in Wassenaar. De Voorburger begon bij RKAVV als trainer van RKAVV 2, waarmee hij ook kampioen werd. Later werd hij assistent trainer van de achtereenvolgende hoofdtrainers Bas Steffens, Robin Knoester en uiteindelijk Maurizio Ceccucc. Maandag maakte de club wereldkundig dat de huidige hoofdtrainer Ceccucci (44) het seizoen 2020-2021 hoofdtrainer blijft. Het wordt zijn vierde seizoen in Leidschendam. RKAVV staat op dit moment in de subtop van de zondag hoofdklasse A op een 6e plaats en is daarnaast de meest scorende ploeg in de hoofdklasse. Ook tweede elftaltrainer Patrick van Pruijssen blijft bij zijn jeugdliefde RKAVV, waar hij in alle hoogste jeugdelftallen en in het eerste elftal voetbalde en ook jeugdtrainer was. RKAVV 2 werd medio 2019 kampioen in de zondag reserve hoofdklasse, verloor de halve finale om het algeheel Nederlands kampioenschap voor tweede elftallen nipt van het machtige bolwerk Quick Boys 2 uit Katwijk en ploeg staat nu weer in de top van dezelfde reserve hoofdklasse. Hij staat altijd zeer enthousiast klaar voor het begeleiden van RKAVV’s talenten richting het eerste elftal.

RKAVV won zaterdagmiddag al haar eerste oefenwedstrijd van 2020. Van de Leidse zaterdag tweedeklasser werd thuis met 6-0 gewonnen door doelpunten van Lovette Felicia, Jeremy van Lochem, Peter Lomonaco, Jedsel Markes, Remco Overdevest en Mike van Toor. RKAVV pakte hiermee de draad weer op het in de competitie medio december gebleven was; winnen. Het eerste weekend van 2020 werd een trainingskamp in Hoenderloo belegd, waar Ceccucci zeer tevreden over was. “We hebben een prima trainingskamp gehad en alleen getraind zonder wedstrijden.” Opvallend in zijn ploeg is dat niet één speler er qua doelpuntenaantal bovenuit steekt, maar dat meerdere spelers veel scoren. Ceccucci vindt dat helemaal niet erg. “Ik heb liever dat meerdere spelers scoren en hoop ook dat we in de flow van doelpunten maken en winnen blijven. Daar heb ik alle vertrouwen in. Te beginnen bij Alcides uit in Meppel aanstaande zondag. We beginnen eerder dan de eerste klassen en lager.”

Forum Sport

De grote spelersgroep van trainer Dennis den Turk was afgelopen lang weekend op trainingskamp. “Wij zijn van 9 tot 12 januari met de 1e, 2e en 3e selectie op trainingskamp geweest in Mierlo. Daar hebben we een goed trainingsweekend gehad; een goede training op vrijdag en op zaterdag een oefenwedstrijd tegen zondag tweedeklasser XerxesDZB. Door doelpunten van Luuk Goedbloed, Djai l’Ami en Mike de Graaf wonnen we met 3-0.” Meer nieuws van het front had Den Turk niet. “Na alles wat er gezegd en geschreven is over het wel of niet speelgerechtigd worden van Jordi de Wit is het definitief dat zijn overschrijving van RKAVV via Nootdorp naar Forum Sport afgewezen is en blijft. Ik vind dat jammer. Jordi is een welkome aanvulling in onze spelersgroep. Ook routinier Gino Lauwers keert dit seizoen niet terug. Dat was vanaf het begin van het seizoen al zo, maar hij liet aanvankelijk in het midden dat hij terug zou komen. Ook dat is jammer, maar van Forum Sport mag je na de winterstop verwachten dat we met attractief voetbal de nodige punten gaan pakken.”

Wilhelmus

Voor trainer Oscar Laguna Burgos was het kampioenschap in de 3e klasse en de promotie naar de 2e klasse in 2019 de bekroning in zijn 2e jaar bij Wilhelmus. “Het seizoen ervoor waren we er al dichtbij, maar verloren we de halve finale van de nacompetitie van Stompwijk’92, dat later naar de 2e klasse promoveerde door de finale van en bij HVV te winnen. Nu zijn de rollen omgedraaid.” Het verloop van de competitie in de zondag 2e klasse C is nog wat Laguna Burgos ervan had verwacht. “Onze eerste seizoenshelft was te wisselvallig, maar reëel gezien moeten wij om de plaatsen tussen 6 en 10 mee kunnen gaan spelen.” Afgelopen weekend (10-13 januari) verbleef de 1e en 2e selectie in het Portugese Estoril op trainingskamp, waar het maandag van terugkeerde. Op de 1e dag werd ’s avonds een bezoek gebracht aan de voetbalwedstrijd Benfica-Alves, waarna zaterdag met 5-0 verloren werd van zondag hoofdklasser SDO. Zondag werd een onderlinge wedstrijd tussen het 1e en 2e elftal gespeeld. Tussendoor werd ook nog getraind. Laguna Burgos: “SDO was een maatje te groot, maar zeer leerzaam. Voor rust was het al 4-0. Na rust ging het beter.”

De onderlinge wedstrijd werd door het 2e elftal gewonnen met 2-0 door doelpunten van Kamiel Grapendaal en Josh Smart. Bij het 2e elftal deden de JO19-spelers Nick Hendriks en Wesley Bierens mee. Laguna Burgos was tevreden over het trainingskamp. “Het was een goede opmaat naar de 2e seizoenshelft, die we zondag bij ASC beginnen. Ik hoop ons blessures als voor de winterstop bespaard worden.”

Stompwijk’92

Trainer Patrick Kamperveen verlengde in de winterstop zijn contract met een seizoen. “En daar ben ik blij mee. We bouwen met onze ruim verjongde selectie en een zeker meer voetballende speelwijze aan de toekomst van de club. Helaas zijn er voor de winterstop te veel wedstrijden geweest waar wij het betere voetbal lieten zien maar met nul of 1 punt van het veld stapten.” Op trainingskamp ging de zondag 3eklasser niet. Kamperveen: “Dat is altijd in augustus. In de winterstop wordt in Stompwijk altijd een populair zaalvoetbaltoernooi gespeeld, waar veel selectiespelers aan meedoen.” Er werd zondag wel geoefend tegen zondag 1eklasser ROAC. “We verloren geflatteerd met 1-4, maar we speelden zonder Luiten, Ammerlaan, van den Bosch, van der Linden en Van Marrewijk om er maar eens een paar te noemen. Aanvoerder Dennis van der Linden heeft nog steeds last van zijn knie en dat is de grootste aderlating voor dit Stompwijk.”

SEV

Zaterdag vierdeklasser SEV was het afgelopen weekend in Sint Michielsgestel. Trainer Kenneth Soechit, die een jaar bijtekende in Leidschendam, vond het een nuttig weekend. “Het was leuk en vooral gezellig, waarbij we op een informele manier elkaar beter hebben leren kennen. Dat was natuurlijk voor mij het meest interessant. In alle hectiek van de 1e seizoenshelft waren we daar niet goed aan toe gekomen. We willen de 2e seizoenshelft verder gaan waar we gestopt waren. We wonnen de laatste wedstrijd met 3-0 van koploper Semper Altius. We proberen mee te blijven doen om de prijzen. In een oefenduel tegen Boxtel hebben we van alles uitgeprobeerd. We hebben nog steeds een keepersprobleem. Kai Voorwinden is nog steeds geblesseerd, maar Jeroen Meulink is weer 10 weken terug van de grote vaart.”

RKAVV Vrouwen

Trainer Claudia van der Hulst liet haar spelersgroep al vroeg in het nieuwe jaar op de eerste training verschijnen en schijnt een licht over de 2e seizoenshelft. “We horen gewoon in de top 4 van de tweede klasse thuis, maar onze ambitie is niet om te promoveren. Voor een trainingskamp is geen budget, en dat is ook precies de reden dat wij niet willen promoveren omdat we alles zelf moeten verzorgen. We hebben maar 1 staflid, maar zo kan ik nog wel even doorgaan. We hebben tot nu toe een aantal trainingen gehad, waar her en der wel wat pijntjes ontstonden. Midweeks spelen we een oefenduel tegen Voorschoten’97 en zaterdag tegen Quick Boys. Vreni van Herk is er helaas niet bij; ontstoken achillespees.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>