Wicketkeeper/ batsman Noah Croes (20), die hier appeleert, komt terug uit Australië (foto: pr VCC).
Wicketkeeper/ batsman Noah Croes (20), die hier appeleert, komt terug uit Australië (foto: pr VCC).

Nieuwe gezichten bij Voorburg Cricketclub

Sport 119 keer gelezen

Voorburg - Voorburg Crickeclub (VCC) raakte een aantal topspelers kwijt, maar daar tegenover staat (als het coronavirus dat toelaat) de komst van andere uitstekende spelers.

De meest in het oog springende aanwinst voor de Voorburgers is Tommy Clout. De 26-jarige Nieuw-Zeelander bowlt left arm fast medium voor Otago en dat is in Nederland een zeldzaamheid. De Zuid-Afrikaanse gebroeders Ryan (22) en Kyle (19) Klein zijn allrounders. De Australische allrounder James Grady (23) en HCC’er Ali Ahmad maken de selectie van VCC 1 compleet. Wicketkeeper/ batsman Noah Croes (20) komt terug uit Australië. Croes voerde in 2019 de battingranglijst van VCC aan met 522 runs en een gemiddelde van 34.8 runs per innings. 

De 16-jarige Aryan Dutt, die in de jeugd bij VCC speelde, kiest na een jaartje Kampong weer voor een echte topclub. Viv Kingma, die overwinterde in Australië, zal wederom de aanval openen voor de Voorburgers. Na Bas de Leede krijgt nu ook legspinner Philippe Boissevain enkele maanden de kans zijn talent verder te ontwikkelen bij de MCC Young Cricketers in Londen. Boissevain is vanaf juli beschikbaar voor VCC. 

Broers Matt en Nic Smit, in 2019 succesvol voor VCC, gaan waarschijnlijkheid naar Engeland. Van de ‘eigen kweek’ beginnen Floris de Lange, Nehaan Gigani, Alyan Razzaqi, Remco van der Giessen en Tobias Nota in VCC 2. Bij goede prestaties zullen zij ongetwijfeld kansen krijgen in VCC 1.

Uit de krant

Uit de krant