Michelle Leening aan slag (foto Ronald van Montfort).
Michelle Leening aan slag (foto Ronald van Montfort).

Dames Catch 1 pakken dubbele winst in Limburg

Sport 712 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen weekend heeft Catch dames 1 in de uitwedstrijden tegen de Cheetahs (Beek, LI) twee keer gewonnen. Hierdoor is dit team in de 1e klasse gestegen van de vierde naar de tweede plaats.

De eerste wedstrijd was bloedstollend spannend. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Na een 1-0 achterstand kwam Catch terug tot 1-1 door een punt van Christel Molina. Cheetahs liep daarna uit naar 3-1, maar Catch wist het door een driehonkslag van Willemijn de Jong en een tweehonkslag van Babette van den Esker weer gelijk te maken. Daarna liep Catch uit naar 5-3 door onder andere een driehonkslag van Gwen Brinkman. Esmé Blankenspoor stond sterk op de pitcherplaat. In de laatste gelijkmakende slagbeurt van Cheetahs kwamen ze toch nog terug tot 5-4. Onder grote druk, met het derde honk bezet, wist Catch de derde en laatste uit te maken en haalden de dames zo de eerste 2 punten binnen.

De tweede wedstrijd verliep heel anders. Cheetahs kon niet echt weerstand meer bieden. Het veldwerk van Catch was nagenoeg foutloos. De wedstrijd eindigde voortijdig met de mercy rule in 3-13. Junior Bibienne Ankerman sloeg haar eerste hit in de 1e klasse, een bijzonder moment dat de andere meespelende junior Senna van Montfort 3 weken geleden tegen Domstad Dodgers meemaakte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant