Logo hetkrantje-online.nl
Deau den Turk  moeder Shirley van der Mark (foto: pr).
Deau den Turk moeder Shirley van der Mark (foto: pr).

Interlandgoal Deau den Turk tijdens interland tegen Faeröer Eilanden

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Op het Scandinavische Nordic Tournament voor landenteams meiden onder 16 jaar won Oranje vorige week dinsdag van het organiserende Denemarken (0-4) en afgelopen vrijdag van de Faeröer Eilanden (0-5). Maandag werd met 5-0 van Zweden gewonnen.

De Leidschenveense Deau den Turk (voorheen in jongensteams van RKAVV, Forum Sport & Wilhelmus) zat het 1e en laatste duel op de bank en scoorde tien minuten voor tijd als basisspeler met een kopbal de 0-4, haar eerste interlandgoal, tegen de Faeröer Eilanden. 

Den Turk was net op tijd fit om aan het toernooi deel te nemen, nadat ze 3 weken wegens een blessure niet had kunnen trainen. Na een korte zomerstop begint ze op 2 augustus aan de voorbereiding 2021-2022 van Jong Ajax Vrouwen. 

Senne van de Velde (Jong PEC Zwolle), dochter van de voormalig Leidschendamse oud-badminton international Elvira van Elven, en Quinty Dupon (ADO Den Haag MO17) kwamen het toernooi wel veel in actie voor Oranje MO16, dat in augustus aan een oefentoernooi in Montaigu (Frankrijk) deelneemt. 

Oranje MO16 wordt het nieuwe seizoen namelijk Oranje MO17 en maakt zich op voor het kwalificatietraject voorr het Europees Kampioenschap Meiden Onder 17 jaar. De eerste ronde is eind september en begin oktober in eigen land. Aan het oefentoernooi medio augustus nemen in ieder geval ook Noorwegen en Spanje deel.

Meer berichten