Wederom feest in de kleedkamer van EHC naar de overwinning op Stompwijk '92 (foto: pr).
Wederom feest in de kleedkamer van EHC naar de overwinning op Stompwijk '92 (foto: pr).

EHC wint streekderby bij en van Stompwijk’92

Sport 283 keer gelezen

Stompwijk - De streekderby tussen Stompwijk’92 en EHC stond zondag 21 november op het programma. Een aantal jaar geleden heeft een viertal meiden Stompwijk ingeruild voor EHC. Beide teams waren erop gebrand om te winnen.

Vooraf was bekend dat EHC het op kracht niet zal winnen van Stompwijk, er zal op snelheid gespeeld moeten worden. Zo begon de wedstrijd ook. Een snelle omschakeling vanuit de verdediging en het eerste doelpunt was voor EHC. Stompwijk antwoordde met een afstandsschot. Er werd lekker rondgespeeld, druk gezet en het vrije gat gezocht. Stompwijk trok twee keer achter elkaar aan de noodrem, waarna EHC de pingels verzilverde. In de verdediging werd hard gewerkt, waardoor Stompwijk moeite had met aanvallen. EHC liep uit naar een ruime voorsprong, 4-9. De laatste tien minuten gaf EHC Stompwijk wat meer ruimte. Hierdoor kon Stompwijk EHC bij blijven. Met een voorsprong van vijf doelpunten gingen de meiden rusten, 7-12. 

De tweede helft begon letterlijk en figuurlijk vliegend. Een doorgebroken speelster van EHC werd nog een stukje verder de lucht ingeduwd. De bal vloog vervolgens wel het doel in. Stompwijk maakte twee doelpunten na elkaar en brachten de spanning een beetje terug in de wedstrijd, 9-13. EHC antwoordde hierop met een zes-nul-run aan doelpunten. Getrainde wissels werden perfect gelopen en afgemaakt, pingels werden benut en ook op de afstandsschoten van EHC had Stompwijk geen antwoord, 9-19. Het laatste kwartier controleerde EHC de wedstrijd en was het vooral erop gericht om heelhuids het veld te verlaten. Met een een-tweetje tussen opbouwster en cirkel werd de eindstand bepaald op 14-25.

De punten zijn weer mee naar huis genomen. EHC heeft nu vijf wedstrijden gespeeld en staat ongeslagen bovenaan. De nummer twee, Lotus, is met een één wedstrijd minder gespeeld ook ongeslagen. 

Volgende week zaterdag, 27 november, speelt EHC een thuiswedstrijd tegen Velo. Helaas is er nog geen publiek welkom. De wedstrijd zal live te volgen zijn via de facebookpagina, EHC dames 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant