Schaatsers op de Molenvaart; de laatste jaren kwam het er bijna niet meer van (archieffoto Michel Groen).
Schaatsers op de Molenvaart; de laatste jaren kwam het er bijna niet meer van (archieffoto Michel Groen). Michel Groen
Geen ijs en geen bestuur meer

IJSclub De Molenvaart opgeheven

Sport 1.670 keer gelezen

Leidschendam - IJsclub De Molenvaart is opgeheven. Er is de laatste jaren geen winter meer geweest dat het ijs op de Molenvaart goed genoeg was om erop te schaatsen en er waren nog maar twee bestuursleden over, samen 150 jaar oud.

Tien jaar geleden was de IJsclub De Molenvaar nog vol goede moed. Het bestuur bestond uit zeven gemotiveerde mannen die het zagen zitten om de ijsclub in moeilijke tijden weer leven in te blazen. Jammer genoeg heeft het niet zo mogen zijn. De draaiboeken lagen klaar en er werd met name uitgekeken naar de kortebaanwedstrijden voor de basisscholen van Leidschendam. Het mocht niet zo zijn. De tijd schreed voort en er bleven nog twee bestuursleden over. 

Er is nog gezocht naar mensen om de vereniging levend te houden, maar die bleken er niet te zijn. Dus bleef er niets anders over dan de club dan maar op te heffen. Een club met mensen als: Ome Sjaak van Rijn, Jan Jansen, Theo van der Meer, Gerrit de Haan, om er maar een paar te noemen. Een club van en voor de jeugd die zeer goed gefloreerd heeft en bekende schaatsers heeft voortgebracht.


Koos van Herk van de IJsclub Molenvaart overhandigt het resterende ‘vermogen’ van de club aan jeugd van scouting Pius XII (foto: pr).

Door zuinig beheer van het bestuur was er nog een klein bedrag beschikbaar, dat naar een goed doel mocht. Gekozen werd voor een Leidschendamse jeugdvereniging, de waterscouts van de Pius XII groep, uit Leidschendam. Een leuk feit is dat er in de leiding, van de scouting, nog twee oud leden van de ijsclub zitten, die vol trots een oude clubfoto van de ijsclub toonde waarop zij staan. 

Koos van Herk van de IJsclub Molenvaart overhandigt het resterende 'vermogen' van de club aan jeugd van scouting Pius XII (foto: pr).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant