De (basis)debutanten bij RKAVV uit de JO19-1: Bas v.d. Sterre, Dylan Verhage en Nick Gardenier (foto: Jonas Bloemen).
De (basis)debutanten bij RKAVV uit de JO19-1: Bas v.d. Sterre, Dylan Verhage en Nick Gardenier (foto: Jonas Bloemen).

Debutanten geven RKAVV kleur tegen kampioenskandidaat

Sport 274 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De voetbalclubs in Leidschendam-Voorbur kwamen allemaal weer in actie afgelopen weekend. Uw leest hier de door hen behaalde resultaten en andere weetjes. 

Door Alexander Wagener

RKAVV

Het Groningse Be Quick 1887 had tot zondag nog kampioenskansen in de Hoofdklasse A. Winst op RKAVV was daartoe noodzakelijk. In Leidschendam bleef het echter 0-0 en had RKAVV de grootste overwinningskansen. Trainer Maurizio Ceccucci bracht een zeer jong elftal binnen de lijnen. “Bas van der Sterre en de 17-jarige Nick Gardenier uit de J019-1 startten in de basis. Khashayar Saeb en Sebastian Haarlemmer ook, terwijl zij een dag eerder nog bijna een hele competitiewedstrijd in Brabant met de O23 hadden gevoetbald. Nasreddine el Moussaoui en Joep Roovers, die tot voor kort nog tot de vaste kern van de O23 behoorden, vielen nog in. Ik heb naar een prima wedstrijd zitten kijken gezien de spelers die er in stonden. De ploeg heeft gestreden en kansen gecreëerd. En met een bal op de lat en 2 geweldige reddingen van hun keeper vond ik dat we de beste kansen hadden om te winnen.” 

In de blessuretijd van de tweede helft was Gardenier nog dichtbij de winnende treffer, maar na een uittrap van keeper Mike ten Kroode op maat, werd hij alleen op weg naar de keeper op het laatste moment nog door een verdediger achterhaald. Het publiek verkoos Gardenier wel tot man of the match. Zondag speelt RKAVV op sportpark De Kloet aan de Raadhuislaan in Grootebroek tegen gastheer De Zouaven.

Forum Sport

Al in de tweede minuut van het thuisduel op zaterdag tegen Monnickendam scoorde Pjer Bom op aangeven van Lucius Gyamfi de 1-0, maar nog ruim voordat de eerste helft halverwege was stond de 1-1 eindstand op het scorebord. Trainer Dennis den Turk van de eersteklasser bracht direct na rust Maximilliano do Sacramento Castro en Mike de Graaf voor Marc du Chatinier en Sebastiaan van Beek, en later ook nog eens spits Luuk Goedbloed voor de moegestreden Pjer Bom in het veld, waarna er met beter combinatiespel, meer energie en handelingssnelheid werd gevoetbald. En als de scheidsrechter een vermeende bal over de doellijn en aansluitend een vermeende handsbal achter de doellijn niet had weggewoven had Forum Sport net voor het laatste fluitsignaal nog gewonnen. In de derde periode staat Forum Sport bovenaan. Of dat na de wedstrijden thuis tegen koploper WV-HEDW (gisteren; uitslag bij ter persen gaan van Het Krantje nog niet bekend) en uit bij nummer 3 SV Nootdorp (zaterdag, 15:00 uur, Sportpark ’s Gravenhout, De Poort, Nootdorp) nog zo is moet nog worden afgewacht. Forum Sport heeft zichzelf officieel zelfs nog niet veilig van degradatie gespeeld. Den Turk wanhoopt zeker niet! “Ik vind dat als wij een beetje geluk met de mogelijkheden die we kregen hadden gehad we de 3 punten in Voorburg hadden gehouden. De tweede helft stond Monnickendam alleen maar onder druk. Zo spelen moet zich een keer uitbetalen.”

Wilhelmus

Ondanks twee doelpunten van Kevin Besamusca (1-0 & 2-1) verloor tweedeklasser Wilhelmus zondag met 2-3 van degradatiekandidaat Meeuwenplaat uit Hoogvliet. De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos won op 31 maart voor het laatst een competitiewedstrijd uit bij Laakkwartier in Den Haag, waarna van VFC, HMSH, HVV, RKDEO en nu dus van Meeuwenplaat verloren werd. Wilhelmus zakte naar de achtste plaats in 2D en moet nog oppassen dat het niet in degradatiegevaar komt. Laguna Burgos baalde enorm. “We begonnen best redelijk, maar door persoonlijke fouten bij 1-1, 2-2 en 2-3, terwijl Nick Hendrikse ons even eerder voor de 2-2 naar 3-1 had kunnen schieten, liepen we achter de feiten aan! Wij schoten nog wel 2x op de paal en 1x op de lat.” Het blijft nog even het verhaal van de vele blessures die Wilhelmus sinds anderhalve maand teisteren. Laguna Burgos: “nu was het Jake Smart die 3 minuten na zijn invalbeurt al weer uitviel. Silvano Tarantino moest er met knie- en rugproblemen uit. Dus nu missen we zondag weer Jake en Silvano. En Mathijs Wartna is geschorst. En Cedric Aké en Yuri Bruno zijn ook nog niet eens wedstrijdfit. Laat het seizoen maar gewoon zo snel mogelijk voorbij zijn. Maar dan moeten nog wel een keertje winnen om niet in degradatienood te komen.” Zondag speelt Wilhelmus om 14:00 uur thuis tegen kampioenskandidaat Wippolder.

Stompwijk’92

Door de 3-1 uitnederlaag van Stompwijk’92 bij SEP is het achter de vrijwel zekere toekomstig kampioen Kethel Spaland spannend geworden wie zich voor de promotie nacompetitie gaan plaatsen. Trainer Patrick Kamperveen sprak van een totale off day. “Rick de Haan scoorde nog wel 0-1, maar na 35 minuten was het klaar. De 0-1 haalde de rust nog wel, maar daarna was het helemaal over. Lorenzo Korte, Daniël Knijff, Nick Ammerlaan en Bart van Santen waren geblesseerd en Kevin van Bemmelen was op vakantie. Bovendien speelden we op het slechtste veld van de competitie; een hobbelig droog grasveld vol met bloemetjes. Daarom hebben wij kunstgras.” Morgen (= donderdag 12 mei) speelt Stompwijk’92 om 20:30 uur op sportpark De Bijlen aan de Sportlaan in Alphen aan den Rijn tegen Alphen; zondag om 14:00 uur thuis tegen Sporting Leiden.

SEV

Vierdeklasser SEV speelde met 1-1 gelijk bij KSD Marine, maar klom in 4E wel naar de 3e plaats; Vredenburch, nu 4e, verloor bij koploper RVC Celeritas. Jasper Koning scoorde 0-1. Trainer Kenneth Soechit kijkt liever vooruit dan terug. “Het leek eerder 0-2 dan 1-1 te worden. Wij hielden KSD in de wedstrijd. Nog 5x winnen en we spelen promotie nacompetitie.” Ook voor SEV is er deze week een dubbelprogramma; DVC uit (gisteren; uitslag bij ter perse gaan van Het Krantje nog niet bekend) en zaterdag REMO thuis om 14:30 uur.

Forum Sport Vrouwen

Trainer Maurice Steijn van eredivisionist Sparta gaf vorige week donderdagavond een gasttraining; ‘leerling’ René Jansen (trainer Forum Sport) en ‘leermeester’ Steijn kennen elkaar van de KNVB-trainerscursus. Of Jansen’s elftal zaterdag daardoor met 6-0 van Foreholte 2 won zal niemand zeggen. Voor de koploper in 3E scoorden Sabine Kuilenburg, Eline Hoogteijling (2), Roxy Visser, Britt Wentink en invalster Dunya Yigitol. Jansen was gematigd tevreden. “We begonnen goed maar in de eindpass waren we soms wat te makkelijk, te slap en niet zuiver. Nadat Sabine haar eerste doelpunt van het seizoen scoorde begon ons spel nog beter te lopen. Tien minuten voor tijd wisselde ik keeper Florence Doorewaard voor de talentvolle jeugdkeeper Jessie Koetsier. Het was haar debuut.” 

Deze week een dubbelprogramma; Forum Sport-LYRA (gisteren; uitslag bij ter persen gaan van Het Krantje nog niet bekend) en zaterdag DSVP 2 thuis om 15:00 uur. Het kampioenschap kan nagenoeg worden beslist; LYRA en Forum Sport vormen met SV Charlois de top 3.

RKAVV Vrouwen

Jodan Boys Vrouwen 1 uit Gouda werd zaterdag in Leidschendam kampioen in 2B door een 2-4 zege op RKAVV. De ploeg van trainer Nikita van der Wijngaard hield lang stand. “Na een uur waren we op! De laatste 10 minuten hebben we Lotte Langerak nog wel van achteruit naar het middenveld doorgeschoven om nog iets af te dwingen. We kwamen 2x op voorsprong. Jodan Boys moest er voor werken, Dat is de verdienste van het team! Jodan Boys is de terechte kampioen! Als we zaterdag tegen Den Hoorn (16:00 uur, Sportpark Den Hoorn, Zuidhoornseweg, red.) op kunnen brengen wat we tegen Jodan Boys opbrachten komt het helemaal goed. En onze clubtopscorer Romy van der Helm is er dan weer een hele wedstrijd bij. Door vakantie begon ze zaterdag op de bank.” 

Voormalig assistent-trainer Martin van der Lans ziet nog nagenoeg alle wedstrijden van RKAVV Vrouwen 1. “Vooral rechtsback Donna Houtman, eigenlijk nog MO19-1 speelster, wordt steeds beter. Ze gaat nog iets te snel het duel aan en haar inspeelpass kan beter, maar ze is echt goed bezig.”

Rechtsback Donna Houtman van RKAVV Vr.) en spits Pjer Bom van Forum Sport (foto’s: AW).
Spits Fares Daouadi van SEV trekt er maar weer eens (tevergeefs) op uit tegen en bij KSD Marine (foto: AW).

Uit de krant