Esmé Blankenspoor, pitcher van de 1e wedstrijd tegen Roef!, gooide een no-hitter, een wedstrijd zonder honkslagen tegen (foto: pr).
Esmé Blankenspoor, pitcher van de 1e wedstrijd tegen Roef!, gooide een no-hitter, een wedstrijd zonder honkslagen tegen (foto: pr).

Catch dames naar de derde plaats na dubbele winst

Sport 227 keer gelezen

Leidschendam - Na vier speelweekenden staat dames 1 van honk- en softbalvereniging Catch uit Leidschendam op de derde plaats in de competitie. 

De dames spelen elke zondag 2 wedstrijden. Waar Catch de eerste twee weekenden een winst en een verlies noteerden, zijn ze nu goed bezig met maar liefst vier winstpartijen op rij.

Op de helft van de competitie, gaan de eerste vier teams naar de promotiepoule. Winst is dus belangrijk. De dames speelden dit weekend tegen Roef! uit Moergestel.

In de eerste wedstrijd gooide Esmé Blankenspoor een no-hitter, een wedstrijd zonder honkslagen tegen. Daarnaast waren er mooie honkslagen, vangballen en zelfs een grand-slam homerun van Esmé! De wedstrijd werd dan ook met 15-0 gewonnen.

De tweede wedstrijd gooide Laura Melissant, waarbij Catch ook maar 1 honkslag tegen kreeg. Onder andere door een mooie vangbal van Jill op het rechtsveld. Catch moest aan slag eerst even inkomen, maar kwam daarna los en wist opnieuw te winnen. Uitslag 10-0 winst.

Volgende week speelt Catch dames 1 uit in Beek, Limburg en hopen ze de winning streak door te zetten.

Ook Heren 1 van Catch won overigens ruim. H1 van Rascals werd zaterdag met 12.-1 verslagen.

Uit de krant