Bij Walking Hockey (voor 55+) speel je het leuke en gezellige hockeyspelletje, maar dan zonder te rennen (foto: pr SenW)..
Bij Walking Hockey (voor 55+) speel je het leuke en gezellige hockeyspelletje, maar dan zonder te rennen (foto: pr SenW)..

Sport en Cultuurdag 55+ terug van weggeweest

Sport 613 keer gelezen

CreActief 55+, een initiatief van SenW, organiseert na twee jaar weer de Sport en Cultuurdag. Deelnemers kunnen op 26 augustus gratis meedoen en tussen 13.00 – 15.45 uur deelnemen aan verschillende sportieve en creatieve activiteiten. 

Het evenement wordt gehouden bij hockeyvereniging Cartouche en bij Tennispark Overdam, de verzamel locatie is bij hockeyvereniging Cartouche aan de Van Ruysdaellaan 3A in Leidschendam.

Er is een muzikale culturele activiteit, waarbij je terug gaat naar de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 met beelden, herinneringen en muziek. Je kunt collages maken van Oud Voorburg met Hak Stam. Tijdens deze workshop maak je met foto’s van het vroegere Voorburg, viltstift, kleurpotlood en wat plakwerk een fraai schilderij, vol met herinneringen.

Eén van de sportieve activiteiten is (Old Stars) Walking Hockey – door hockeyvereniging V.M.H.C. Cartouche, waarbij je in aangepaste spelvorm hockeyt. Je speelt het leuke en gezellige hockeyspelletje maar dan zonder te rennen. De andere sportieve bezigheid is (Old Stars) Tennis – door Tennispark Overdam. Hierbij ben je actief en verbeter je je motoriek in combinatie met het tennisspel, ook weer op een wat lager tempo.

Er is grote behoefte onder deze doelgroep om samen te komen en leuke activiteiten te doen. SenW geeft met CreActief 55+ gehoor aan deze wens en organiseert meerdere keren per jaar activiteiten voor 55 plussers in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De afgelopen twee jaar kon de Sport en Cultuurdag niet doorgaan in verband met corona maatregelen. De organisatie is verheugd dat het evenement dit jaar wel door kan gaan. Deze dag is succesvol omdat sport gecombineerd wordt met cultuur en creativiteit. 

Joyce van der Sloot, combinatiefunctionaris ouderen van SenW: “We willen inwoners vanaf 55 jaar motiveren om te (blijven) bewegen en mentaal fit te blijven op een laagdrempelige en toch voldoende uitdagende manier. Dat komt mooi samen tijdens deze dag met sport en creativiteit. En wie weet worden deelnemers zo enthousiast dat ze zich inschrijven voor een sport, dat zou heel mooi zijn”.

Je kunt je opgeven voor de CreActief 55+ Sport en Cultuurdag via www.senw-lv/senc. Voor vragen kan je contact opnemen met creactiefsenioren@senw-lv.nl.

“Denk er aan dat je een flesje water meeneemt, makkelijk zittende kleding draagt en sportieve schoenen aantrekt”, aldus Joyce van der Sloot.

Uit de krant