Lucius Gyamfi (Forum Sport) scoorde zaterdag het winnende doelpunt (3-2) tegen Nootdorp (archieffoto: AW).
Lucius Gyamfi (Forum Sport) scoorde zaterdag het winnende doelpunt (3-2) tegen Nootdorp (archieffoto: AW).

Forum Sport neemt tegen Nootdorp revanche op zichzelf

Sport 418 keer gelezen

Leidschendam-Voorbubrg - Alle clubs in Leidschendam-Voorburg kwamen afgelopen weekend in actie in de voetbalcompetitie. Hier volgt een overzicht van de verrichten van de vlaggenschepen van deze clubs.

Forum Sport

Door doelpunten van Sven Koppenol, Hayden Bergen en Lucius Gyamfi won de ploeg van trainer Bas Steffens zaterdag thuis met 3-2 van Nootdorp, waarbij de Leidschendammers Peter Lomonaco en Jop Verhagen in de basis startten. Na de 2-0 nederlaag bij de thans koploper in 1B Wippolder op de openingsspeeldag van de competitie nam Forum Sport vooral revanche op zichzelf. 

“Het was de juiste reactie op dat puntverlies”, zegt Steffens, die zijn ploeg twee keer op achterstand zag komen. “Die twee moeilijke momenten kwamen we goed te boven. Dat was goed om te zien.” Zijn collega-trainer Marco Jalink vond de overwinning terecht. “Zondagochtend belde hij me nog. We kennen elkaar. De overwinning is vooral fijn voor de groep. De ontlading bij de spelers, óók bij de aanwezige spelers van 2 en O23, was groot, leuk en goed om te zien.” Forum Sport gaat zaterdag op bezoek bij UVS (14:30 uur) in Leiden. Steffens verwacht een getergde tegenstander. “UVS verloor twee keer en zal heel scherp zijn. We zijn gewaarschuwd. Het vertrouwen door het winnen van Nootdorp moeten we meenemen.”

RKAVV

De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci behield zondag zijn ongeslagen status in de 4e Divisie A, maar speelde in Grootebroek met 0-0 gelijk tegen de nummer voorlaatst De Zouaven. Ceccucci vond de speelondergrond in het nadeel van zijn ploeg. “De KNVB keurde hun in erbarmelijke staat verkerende kunstgras hoofdveld onlangs af. Op het vervangende natuurgrasveld viel vorige week veel regen. Als voetballende ploeg waren wij daardoor in het nadeel.” Hij gebruikt dat niet als excuus. “We hadden onze spaarzame kansen moeten afmaken. Het gelijkspel voelt als een nederlaag.” 

Verheugend was de terugkeer van Justin van Rijswijk, Yani Bouras en Ayoub Boukhari in de wedstrijdselectie. “Het is fijn dat ze er weer bij zijn. Ayoub speelde 20 minuten, Yani 6 en Justin bleef op de bank. De concurrentie neemt toe. Iedereen moet scherp zijn.” Sportsignaal-radioverslaggever en Voorburger Hans Slootmaker, die ook wedstrijdmakelaar en omroeper bij thuiswedstrijden van RKAVV is, reist om de week met de spelersbus mee om (óók via Radio Midvliet) verslag te doen. Hij onderschrijft het verslag van Ceccucci. “RKAVV had absoluut meer balbezit, maar de thuisclub was een paar keer dichtbij een doelpunt uit een corner of vrije trap. De wijze waarop De Zouaven speelde weet je van tevoren als je naar de ranglijst kijkt; héél verdedigend. Als je scoort is het over en uit. De topscorer van de 4e Divisie A Tom Plezier had dat na 3 minuten al moeten doen en het schitterende afstandsschot van Asim Metin een kwartier voor tijd ging via keeper en lat over het doel. Beste man op het veld was de scheidsrechter.” 

Zondag ontvangt RKAVV (3e) Alcides (14:00 uur), dat 6e staat.

Wilhelmus

De ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg verloor zaterdag met 3-1 bij CWO in Vlaardingen. Met één punt uit twee duels staat Wilhelmus 10e in 2E. “Het eerste kwartier was het een open wedstrijd, totdat Mathijs Wartna rood kreeg”, zegt Van Steekelenburg. “Jake Smart kopte te kort op hem terug, waar hun spits tussen zat en Mathijs op de doorgebroken speler een overtreding beging. Toen was het voor ons alleen nog maar tegenhouden. Vlak voor rust werd het 1-0, maar daar ging buitenspel van de speler die de bal voorgaf aan vooraf, waarvoor ook gevlagd werd. In de rust gaf de scheidsrechter zijn fout toe. Maar daar doe je dan niets meer aan. Direct na rust werd het 2-0.” 

De 2-1 van Robbie Boere werd afgekeurd wegens buitenspel. Steekelenburg: “Maar Robbie scoorde wel de 3-1 en kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat de uitslag logisch was na de rode kaart.” Wilhelmus speelt zaterdag thuis tegen VFC (14:30 uur). “Daar hebben we in de voorbereiding tegen gespeeld. Toen won VFC; een erg volwassen ploeg die al vroeg in de voorbereiding goed op elkaar was ingespeeld. We gaan vol voor de drie punten, maar dat zal lastig worden. Tegen HVC’10 misten we Jake, tegen VFC Cedric, vanwege 2x geel tegen HVC’10 en nu missen we Mathijs. Zij zijn belangrijk voor onze jonge ploeg.”

Stompwijk’92

Op de 1-2 uitoverwinning vorige week volgde zaterdag voor de ploeg van trainer Erik van Manen een thuisnederlaag op VVSB met dezelfde cijfers. Kite Beuvink scoorde de 1-1. ”We hebben naar onze mogelijkheden eigenlijk heel goed gevoetbald en het VVSB erg moeilijk gemaakt. Van een overwinning voor ons had niemand opgekeken.” Voor hem was het ‘thuiskomen’. “Vorig seizoen werkte ik nog met die gasten in mijn woonplaats Noordwijkerhout. Met hun kwaliteiten zijn we uitstekend omgegaan. Alleen beloonden we onszelf niet. Het 3-span voorin Nick Ammerlaan, Kite Beuvink en Lorenzo Korte was een genot om naar te kijken.” Bovenal vond Van Manen het een ‘positief en mooi voetbalduel’. “En met een gezonde dosis humor! Er stonden 2x45 minuten lang leuke positieve gasten op en langs het veld. Ik heb vorig seizoen met dezelfde staf gewerkt. Alleen maar Noordwijkerhouters. Maar ik kan met opgeheven hoofd door het dorp hoor!” 

Zaterdag gaat Stompwijk’92 op bezoek bij Blauw Zwart (15:00 uur) in Wassenaar, waar tot voor kort een kleine kolonie voormalige RKAVV-ers actief was. Jos van der Helm was er 8 jaar trainer en bekleedt er nog een technische functie. Alleen Kim Theil speelt er nog. “Zijn naam zie ik inderdaad veel in verslagen staan ja. ’Makkies’ hebben we niet. In deze competitie zullen we elke week moeten spelen alsof onze laatste kans is. Tegen Van Nispen en VVSB hebben laten zien dat we dat kunnen. Ons collectief is altijd sterk. Die Theil is er inderdaad eentje om in de gaten te houden.”

SEV

SEV-IJVV De Zwervers 2-6 en Zestienhoven-SEV 3-1. Het zijn de kille cijfers van 2 speelzaterdagen. Trainer Kenneth Soechit zag een hardwerkende ploeg dat tegenslag niet te boven wist te komen. “Bij rust was het nog 0-0. Door 2 eigen doelpunten en een reboundgoal na rust waren we aangeslagen. Ook toen Paul Janssen (strafschop) 3-1 scoorde en we op zoek gingen naar de 3-2 leden we heel veel balverlies uit passes en aannames. Technisch kwamen we gewoon tekort.”

Zaterdag komt Bolnes (14:30 uur), dat in 4D ook nog ongeslagen is, op bezoek. “We moeten terug naar de basis; collectief hard werken en van daaruit proberen te verrassen. Ik weet niet of we na zaterdag de top 3 hebben gehad, maar weet wel dat we dit seizoen flink aan de bak moeten.”

RKAVV-Forum Sport

In de Vrouwen 2e Klasse B staat zaterdag RKAVV-Forum Sport (12:30 uur) op het programma. Beide clubs verloren zaterdag hun competitieduel. De ploeg van trainer Nikita van der Wijngaard, RKAVV, verloor haar 1e competitiewedstrijd; Foreholte-RKAVV 4-1 (doelpunt: Jessie van Leeuwen). “Gebrek aan wedstrijdritme speelde zeker een rol. Het midweekse oefenduel tegen Ter Leede oefenduel ging niet door, waardoor we 2 weken niet speelden. We waren verre van onszelf. Ik vond ons voorseizoen goed, dit was alles behalve goed. Nu snel vergeten en er tegen Forum Sport weer gewoon staan.” Lotte Smit (17) debuteerde. Ze speelt in de MO20 en heeft op enkele tussenjaren bij de ADO Den Haag Meiden na altijd bij RKAVV, met jongens, gevoetbald. 

De ploeg van trainer René Jansen, Forum Sport, verloor ook haar 2e competitiewedstrijd; Forum Sport-IFC 2-3. Eline Hoogteijling scoorde beide doelpunten. “Een zeer slechte wedstrijd van ons, maar iedereen is nu gewend aan het 2e Klasse-niveau. Ons positiespel, onze kracht (!), moet beter dan tegen VEP en IFC. Nu moeten we gaan oogsten. Een stadsderby is altijd leuk. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De kansen voor beiden zullen komen. Degene die ze benut zal ongetwijfeld winnen.”

Lotte Smit (17) debuteerde zaterdag in ‘Vrouwen 1’ & Ayoub Boukhari maakte zondag 1e minuten in ‘Mannen 1’ (archieffoto: AW).
Robbie Boere (Wilhelmus) scoorde zaterdag het enige doelpunt tegen en bij CWO (archieffoto: AW).

Uit de krant

Uit de krant