Keeper Bas Tanis (Forum Sport) debuteerde officieel; Mike ten Kroode (RKAVV) keepte zondag 200e duel in 1e elftal (archieffoto: AW).

RKAVV scoort niet; monsternederlagen Stompwijk’92 & SEV

Sport 2.248 keer gelezen

De 4e divisionist wist zondag geen 5e thuiszege op rij te behalen. Het bleef tegen Be Quick 1887 0-0. Beide clubs zijn het minst gepasseerd in 4A. RKAVV liep deze competitie tegen 9 tegendoelpunten aan en Be Quick 1887 kreeg er 10 om de oren. Twee van drie eerdere onderlinge ontmoetingen eindigden ook in 0-0. Eén keer won RKAVV in Haren (Groningen); 0-1. Kortom de kansen vooraf dat er in Leidschendam statistisch gezien gescoord zou gaan worden waren gering. RKAVV creëerde de meeste kansen, maar als zo vaak deze competitiejaargang komt de formatie van trainer Maurizio Ceccucci, dat midweeks in het Haaglanden Voetbal Toernooi met 4-1 van stadgenoot en tweedeklasser Wilhelmus won, moeilijk tot scoren. In de slotfase schoot Be Quick 1887 nog op de paal. “Het was een wedstrijd waarin we moeilijk in ons spel kwamen. We hadden wel een paar goeie kansen maar die maakten we niet af. Die bal op de paal had zelfs bijna een thuisnederlaag kunnen betekenen. Ik kan leven met de 0-0, maar niet met de uitvoering aan de bal. Dat moet beter.” HBS is weer de nieuwe koploper. Wat dat betreft is het de 2e keer dat RKAVV en HBS van stuivertje wisselen. Zondag is HBS-RKAVV (14:00 uur, Daal & Bergselaan, Den Haag). Ceccucci verwacht 2 aanvallend ingestelde ploegen. “Een kraker van jewelste natuurlijk, 2 ploegen die willen winnen. Laten we hopen dat er wat publiek op afkomt en dat wij de mensen kunnen vermaken.”

Forum Sport

Op bestuurlijk niveau kreeg de club net voor het weekend een dreun te verwerken. Een deurwaarder legde vrijdagavond een derdenbeslag (= beslag op een betalingsverplichting van een externe partij aan een schuldenaar) op een vermeende vrijwilligersvergoeding van een bestuurslid. Na een ingelast intern overleg afgelopen zaterdag schaarde clubvoorzitter Mark van den Honert zich namens het bestuur volledig achter het desbetreffende bestuurslid. Een verklaring hierover staat op de clubwebsite. “Hiermee is de zaak voor ons afgedaan.” Op voetbalgebied gaat het de eersteklasser goed. De formatie van trainer Bas Steffens won zaterdag thuis met 2-1 (doelpunten: Haitam el Marid (2)) van DSO en staat nu 6e in 1B. De einduitslag was bij rust reeds bereikt. Bas Tanis keepte omdat vaste doelman Petter van Pruijssen een rugblessure had. De 2-1 op slag van rust was een hard en onhoudbaar afstandschot. “Bas heeft het prima gedaan”, zei Steffens, die DSO na rust uiteraard zag aandringen. “Ze waren meer in balbezit en drukten ons wat terug. In de omschakeling hadden we nog 3 grote kansen. DSO trof 1x de lat. Daar kwamen wij goed weg. Het bleef daardoor spannend. De 3 punten zijn belangrijk. Tussen de nummer 10 en 11 op de ranglijst is nu een gat van 4 punten ontstaan. Vanaf plaats 8 kun je in degradatieproblemen komen.” Zaterdag is Forum Sport-Voorschoten’97 (14:30 uur). Steffens vindt het een sterke ploeg. “De ploeg is zo goed als in tact gebleven en heeft zich ook wat versterkt na afgelopen seizoen. 1B is een hele sterke poule.”

Wilhelmus

De tweedeklasser verloor zaterdag met 3-0 bij Berkel. Voor rust werd niet gescoord. Trainer Ramon van Steekelenburg moest al vroeg Boyd Roodnat (ex-RKAVV) wisselen door Kevin Adebesin. De eerste basisplaats van Kevin van der Poel dit seizoen leverde hem een gele kaart na een overtreding op. “Voor rust stonden we onder druk, maar kwam Berkel niet verder dan wat hoekschoppen en matige voorzetten. In de omschakeling kregen Brandon Poncin en Jake Smart wel enorme kansen. De 1e helft van de 2e helft waren wij zeer dominant. Jake kreeg een 1 op 1 kans en werd in een andere situatie binnen het strafschopgebied onderuit. De scheidsrechter wuifde het weg.” De 1-0 was volgens Van Steekelenburg bepalend voor het verdere verloop. “Zonder enige druk trapte keeper Ricardo Schimmel een bal uit, die via de rug van een medespeler voor een aanvaller van Berkel belandde die eenvoudig scoorde. We konden het daarna mentaal niet meer opbrengen.” Zaterdag is Wilhelmus-Concordia (14:30 uur). Van Steekelenburg zal zijn ploeg, die nog niet won, op moeten lappen. “Elke tegenstander in deze fase is lastig. Cedric Aké en Nick Hendrikse keren terug van schorsingen. Phiras Chehoudi, Boyd Roodnat, Amit Jagar en Joshua Piette zijn nog vraagtekens. Kevin van der Poel heeft een uurtje gespeeld en kan wellicht langer spelen. Mathijs Wartna en Mike Veltman verwacht ik nog niet terug.”

Stompwijk’92

De derdeklasser verloor bij Koudekerk met 8-1. Kite Beuvink scoorde 0-1. Keeper Bart van Boheemen verving de afwezig Jesper van Leeuwen. Trainer Erik van Manen verweet hem de nederlaag niet. “Hij keepte een puike wedstrijd, al is zo’n constatering gezien de uitslag wrang. Via 4-1 voor rust werd het na rust nog eens 4-0. Ik hoop dat we het diepste dieptepunt nu wel gehad hebben. Persoonlijke fouten stapelden zich op. We creëren wel kansen, maar ze gaan er gewoon niet in. We werken ook keihard maar, het valt allemaal niet goed. Steekballen worden onderschept, inspeelballen zijn te zacht, diepteballen komen niet aan en voorzetten zijn te kort. Na rust kregen we oprecht kansen op de aansluiting, maar het lukt gewoon niet. Veel wissels, Tim van Veen viel achterin helaas geblesseerd uit. Het is uithuilen en opnieuw beginnen.” Zaterdag is Stompwijk’92-Lugdunum (15:00 uur).

SEV

De vierdeklasser (9e) zag een opmars in 4D worden afgebroken met een 7-0 nederlaag bij Groeneweg (3e). Verder deelde de club mee dat het na dit seizoen verder gaat met een nieuwe trainer. Na vier seizoenen stopt per 1 juli de samenwerking met hoofdtrainer Kenneth Soechit. Club en trainer kijken met veel plezier en in goede verstandhouding terug. Beide partijen vinden ‘vier jaar een mooie periode. Zaterdag is RVC Celeritas-SEV (15:00 uur).

RKAVV Vrouwen

Nog steeds zonder de geblesseerden Francis Koning, Donna Houtman, Romy van der Helm, Zoëy van der Hulst en na vorige week zaterdag ook Jessie van Leeuwen verloor de vrouwen tweedeklasser zaterdag met 1-0 bij VEP in Woerden. De ploeg van trainer Nikita van der Wijngaard kreeg de hele wedstrijd kansen, gaf weinig kansen weg en leek af te stevenen op een gelijkspel. Het venijn zat ‘m in de staart; de 87e minuut. “We verdienden absoluut meer. Eigenlijk 3 punten! Aan de inzet en beleving lag het niet. Daar was niks mis mee, maar het scoren wil nog niet helemaal lukken.” Zaterdag is RKAVV Vrouwen-IFC (12:30 uur)

Forum Sport
Vrouwen

De vrouwen tweedeklasser verloor met 3-2 bij ARC in Alphen aan den Rijn. Ginger Wouters scoorde 2x. De formatie van interim-trainer Erik van der Linden trad aan zonder vaste doelvrouw Dominique van der Meulen die vorige week een schouderblessure opliep in de 1e gewonnen wedstrijd thuis tegen DSVP. “We kwamen al snel op 0-2, maar stonden erna flink onder druk. Laura Koenders, normaal speelster, keepte maar raakte aan haar hoofd, een dik oog & oogwond, geblesseerd nadat iemand op haar was doorgelopen. Dymphna Geels, óók een speelster, verving haar. Na de 2-2 viel Britte Postmus ook nog eens uit met een enkelblessure. Er is enorm gestreden, maar we kwamen fysiek tekort.”
Zaterdag is Forum Sport Vrouwen-Die Haghe (12:15 uur).

Nathan Aké

De Voorburger vormde maandagavond tijdens Nederland-Senegal (2-0), zijn allereerste WK-wedstrijd ooit (!), een centraal verdedigingstrio met Virgil van Dijk en Mathijs de Ligt. Zijn onomstreden lijkende basisplaats in Oranje is een prachtig sluitstuk van 2022, waarin hij deze zomer trouwde met zijn jeugdliefde Kaylee, ze zondag 13 november de ouders werden van een dochter, en waarin Aké zelf steeds meer een vaste waarde voor zijn club Manchester City werd. De voetballer verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Engeland, waar hij bij Chelsea ging spelen. De eerste jaren woonde hij samen met zijn broer Cedric (v.v. Wilhelmus), die voor hem zorgde.

Ginger Wouters (Forum Sport Vr.) scoorde zaterdag 2x maar dat was niet genoeg voor 2e competitiezege (archieffoto: AW).
Kenneth Soechit (SEV) kondigde eerder deze week zijn vertrek aan het einde van het seizoen aan  (archieffoto: AW).